A lucerna és a kerti zsázsa csíra gluténmentes?
A glutén (hivatalos szakkifejezéssel a sikér) két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával.
Szerinted?
Nem tudom 1-es most azt hiszed, hogy válaszolták a kérdésre? Nagyon tudományos a válasz, de a kérdező nem tudja meg belőle amire kíváncsi. Mert pl. az árpában, rozsban, zabban, lenmagban is van glutén. Kérdező ezek a növények amit kérdeztél nem gabonák, ezért úgy gondolom, hogy nem tartalmaznak. Olyan, mintha azt kérdeznéd, a répában meg a spenótban van-e glutén?
Egy gluténérzékeny sorstárs
Kedves egyes, köszönöm, hogy idöt szántál a válaszolásra, de tényleg nem sok haszna volt.
A lenmagban nincs glutén.
A többieknek pedig szintén köszönöm a válaszokat :)
Igen, glutén érzékeny vagyok. Mindenképpen olyat keresek, ami nyomokban sem tartalmazhat glutént. Csak az èrdekelt, hogy egyáltalán szimplán a magok és a belölük kikelö csíra fogyasztható-e gluténérzékenységgel. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!