Nők/Lányok, ti nem őrültök meg a főzés közbeni szagoktól? Átveszi a hajatok, ruhátok, bőrötök az ételszagot?
Van valakinek tippje ez ellen??
Nekem van szagelszivom, es tarva nyitva hagyom az osszes ablakot, hogy szellozon a lakas, de egyszeruen a legegyszerubb etel keszitese kozben is ugy erzem, mindenem kaja szagu, de legfokeppen a (vallig ero) hajam?
Mit lehet ez ellen tenni?
NEM rantott dolgokat sutok, sot alig hasznalok olajat, pl. Parolt zoldseget egy pici vajban megpiritok, vagy a sutoben sutok csirkemellet, ilyesmikre kell gondolni..
SORSTÁRS!
Rengeteget főzök, és gyűlölöm a kajaszagot, átveszi a ruhám, a hajam, a szemüvegem. A derékig érő hajamra én vastag sapkát húzok, miután kontyba kötöttem, a vékony semmit nem ér.
Minden vágyam volt egy különálló, külön épületben. 10 éve teljesült is, klasszik parasztházat vettünk, nyári konyhával. :) Imádom, ahogy végeztem a főzéssel, eltakarítottam a romokat, csak rázárom az ajtót, bemegyek az illatos, kajaszagmentes házba, leveszem a főzős ruhát. :D :D
Különben nem vagy utazóbeteg? Mert az ilyen szinten érzékeny szaglásúak általában szenvednek autóban/buszon. Én rettenetesen kínlódok még egy 10 perces autóúton is émelygek. (kivéve, ha én vezetek)
Én heti kétszer mosok hajat, vasárnap és szerdán. Ezeken a napokon bevállalom a szagosabb ételeket, és nagy adagot csinálok belőle, amit 2 vagy akár 3 napig eszek. A ruhákat természetesen berakom a szennyesbe ha büdi lesz.
Szerintem az a titka, hogy nem kell minden áldott nap főzni.
Alapvetoen ketfajta konyha letezik:
1. Minden maxon megy, serceg a zsir, lobog a viz ... orulet az egesz :) Ilyen konyhaban brutal szag van, mint egy kifozdeben.
2. Szep lassan keszul minden, suloget a hus, gyongyozik a leves ... orom a fozes :) Ilyen konyhaban fincsi illat terjeg, az ember mar alig bir ellenallni.
Szerintem te az 1-es csoporthoz tartozol kerdezo.
Nem, nem szoktam - számomra - büdös kajákat főzni (pl. húst) és én sem használok olajat.
Ami szag így is keletkezik, az egy rövid szellőztetéssel kimegy, pedig nekem kicsi a konyhám, lenne hol feltódulnia. Hozzátenném, hogy saját magamra főzök, szóval nem vágok le nagy főzéseket, de azért rendszeresen készítek főtt kaját, illetve mondjuk ha anyáméknál fő a birkapörkölt, annak a szagától én is rosszul leszek :D De ez már az én problémám, valószínűleg csak azért, mert én magam nem vagyok ilyenekhez szokva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!