Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kellene tényleg egészsé...

Hogyan kellene tényleg egészségesen étkezni? Mit kezdjek a falási rohamokkal?

Figyelt kérdés

Nem gondolok semmi extrára, nincs ételérzékenység, egyéb betegség (egyelőre).

De ezek a falási rohamok kiborítanak.

Mi a hiba?:

Reggel 5-kor kelek, ha 6-7 óra között ha reggelizek, teljesen mindegy mit (zabkása gyümölccsel vagy szalonnás rántotta), 10 órára farkas éhes vagyok. Eszek egy kis gyümölcsöt (két marék málna) esetleg, hogy kibírjam délig, délben normál adag főtt ebéd. (pl. tegnap s. káposztás sztrapacska sok túróval)

15-16 között simán tudnék enni még egy adag főtt kaját (tegnap spenótos, tejszínes tészta), annyira éhes leszek.

Aztán 6 körül megettem a gyerek meghagyott szendvicsét. Aztán mivel az kevés volt, kikevertem 3 ek. túrót 1 ek tejföllel, kis mézzel, fahéjjal, megborítottam reszelt almával.

De éhes maradtam... :( Meg tudtam állni, de szenvedtem.

Este még szintén megettem egy rántott húst krumplival :(

A főtt kaja adagjaim 300 grammosak. Tudnék többet enni, de próbáltam erre beállni.

Csináltam már úgy is, hogy nem reggelizek, csak egy üres gyógyteát iszok reggel 6-kor, aztán 8 körül a munkahelyen egy hosszú tejeskávé mézzel, és így 9 körül reggelizek. Így simán bírom délutánig. A többi ugyanaz, mint fentebb, de este, ha a család csokizik, akkor tuti nem tudok ellenállni. :(

A nasit is próbálom kerülni, ha nagyon ehetnékem van, próbálok dióbélből lassan elrágcsálni 5-6 db-ot. Az segíteni szokott.

Szóval hogyan kellene másként? Hogyan lehetne az étvágyamat csökkenteni?

175cm/82 kg/34 év, irodai munka, a testmozgás télen kevés, jóidőben hetente biciklizek 100 km-t.

Segítsetek, kérlek!

2021. jan. 7. 09:27
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
65%
Nem nagyon látom hogy ennél zöldségeket. Talán ha több rostot ennél a főétkezéssel, lassabban emesztenéd meg és nem lennél azonnal éhes. + A zöldségeknek kevés a kalóriatartalma, szóval nagyobb tömeget lehet belőlük enni. (Nem csak a méregdrága paradicsom és rukkola számít zöldségnek. Zöldség a répa, káposzta, cékla, stb is.)
2021. jan. 8. 11:11
 22/25 A kérdező kommentje:

Utolsó, igen, igazad van, pont olyan napot írtam, amikor tényleg nem ettem zöldséget. Szoktam zöldségeket enni, sajnos nem minden nap sikerül, a család szinte mindet utálja, és ha van kedvem/időm, csak akkor tudok külön magamnak ilyesmit készíteni.

Szerencsére van kert, sok minden megtermett benne, így egy héten egyszer tuti felvágok egy kisebb karalábét, és nyersen elrágcsálom. Savanyú káposzta, sárgarépa, édesburgonya, sütőtök, spenót, sóska, hagyma. Vagy a céklát imádom sütve, ma ilyen az ebédem:

Lila saláta:

sült céklakockák, nyers lilakáposztával és lilahagymával, pici almával és vérnaranccsal. Az öntet rajta tökmagolaj, cayenne borssal, citromlével.

Sült tarjával fogom enni.

De még van mángold is a kertben, arra még az enyhe fagy sem hat, akár egész télen szedhető. Fűszereim is vannak ilyenek.

A mai napot reggeli nélkül próbáltam, egy gyógyteát, fél liter birsalmás smoothie-t ittam eddig, meg egy tejeskávét. Vízből is lement 1 liter. Most kezdek éhes lenni, kíváncsi leszek, estig hogy lesz...

2021. jan. 8. 11:39
 23/25 anonim ***** válasza:
57%

Ne csodálkozz, ha éhes vagy, a tészta az pont nulla tápanyagot ad, és kb egyóra múlva már "fel is dolgoztad".

Egyél húst körettel, krumplis, rakott, rizses ételt, olyat, ami lassan felszívódó szénhidrát.

Plusz gyümölcsöt - két marék málna az félórára sem elég, viszont ha mellé dobsz egy banánt vagy datolyát, magvakat, máris okés lesz.

2021. jan. 8. 13:31
 24/25 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Főétkezésre egyél többet, és tapasztald ki, mitől laksz jól.

Kenyértől, péksütitől, tésztától én se laktam jól sose.

Az nem igaz, hogy a reggeli a legfontosabb. A szervezetednek tök mindegy, mikor viszel be kalóriát, ember egészségügyi állapot kérdése, hogy javasolt-e a reggeli evés és hogy mit érdemes az adott embernek reggelire ennie.

A sok pici evés kamu duma, amit a diétások elhintenek itt ott, sok esetben kifejezetten káros, mert folyamatosan működteti az anyagcserédet és a cukor-anyagcserét. Ami lehet bizonyos esetekben oké, de más esetekben kifejezetten káros, meg hát nem is túl megoldható, hogy egy felnőtt ember 3 óránként egyen.

Úgy csináld, ahogy jól esik, semmi értelme kihúzni a reggelit, ha közben kopog a szemed az éhségtől.

Általában én nem tudok reggelizni kora reggel, munkahelyen eszek reggelit, ami nekem mindig 3-4 gyümölcsből áll. Viszont ha úgy ébredek, hogy már otthon éhes vagyok, akkor eszek otthon.

2021. jan. 9. 09:28
 25/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó!

Két napja nem reggelizek. Fél egyre leszek éhes. Addig bőven elég kb. fél liter smoothie, egy-két gyógytea (ízesítés nélkül), 2 dl tejeskávé mézzel.

A mai smoothie adagom 220 kcal körül van

1 banán

Fél birsalma

Fél narancs

Egy kisebb alma

Víz

De ez a kombó nagyon édes lett 🤔

A holnapi is már elkészítettem, kevésbé édes, remélem így is a kívánt hatás jön 111 kcal

5 dkg nyers karalábé

10 dkg mirelit málna

5 dkg birsalma

5 dkg magozott meggy befőtt

Víz

A karalábé meglepően nem érződik, de jól növeli a súlyát a smoothie-nak, és hát egy csomó van itthon 😅

2021. jan. 9. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!