Hogyan kellene tényleg egészségesen étkezni? Mit kezdjek a falási rohamokkal?
Nem gondolok semmi extrára, nincs ételérzékenység, egyéb betegség (egyelőre).
De ezek a falási rohamok kiborítanak.
Mi a hiba?:
Reggel 5-kor kelek, ha 6-7 óra között ha reggelizek, teljesen mindegy mit (zabkása gyümölccsel vagy szalonnás rántotta), 10 órára farkas éhes vagyok. Eszek egy kis gyümölcsöt (két marék málna) esetleg, hogy kibírjam délig, délben normál adag főtt ebéd. (pl. tegnap s. káposztás sztrapacska sok túróval)
15-16 között simán tudnék enni még egy adag főtt kaját (tegnap spenótos, tejszínes tészta), annyira éhes leszek.
Aztán 6 körül megettem a gyerek meghagyott szendvicsét. Aztán mivel az kevés volt, kikevertem 3 ek. túrót 1 ek tejföllel, kis mézzel, fahéjjal, megborítottam reszelt almával.
De éhes maradtam... :( Meg tudtam állni, de szenvedtem.
Este még szintén megettem egy rántott húst krumplival :(
A főtt kaja adagjaim 300 grammosak. Tudnék többet enni, de próbáltam erre beállni.
Csináltam már úgy is, hogy nem reggelizek, csak egy üres gyógyteát iszok reggel 6-kor, aztán 8 körül a munkahelyen egy hosszú tejeskávé mézzel, és így 9 körül reggelizek. Így simán bírom délutánig. A többi ugyanaz, mint fentebb, de este, ha a család csokizik, akkor tuti nem tudok ellenállni. :(
A nasit is próbálom kerülni, ha nagyon ehetnékem van, próbálok dióbélből lassan elrágcsálni 5-6 db-ot. Az segíteni szokott.
Szóval hogyan kellene másként? Hogyan lehetne az étvágyamat csökkenteni?
175cm/82 kg/34 év, irodai munka, a testmozgás télen kevés, jóidőben hetente biciklizek 100 km-t.
Segítsetek, kérlek!
Egyébként egy alap vérvételen gyakorlatilag havonta átesek (nem betegség, csak ellenőrzés), és soha semmilyen kórosat nem mutat.
Szabolcs megyében lakom.
Köszönöm a linkelt oldalt, de szünetel a tanácsadás.
Egy másik oldalon meg egy alap vizsgálat nélkül hozzám se szólnak, ami "akciósan" 79 ezer forint.
6-os! Szöget ütöttél a fejemben. Ugyanis amit leírtál, azt már párszor csináltam de véletlenül, és ösztönösen. És abszolút nem esett a nehezemre. Ez nagyon érdekes....
Nagyon sokáig bírom reggeli nélkül.
De ez a gyümölcslé dolgot hogy érted? Minden reggel facsarjak én? Vagy a gyümölcs leturmixolva rostokkal együtt? Direkt préselésű, minden mentes sem játszik? Itt Szabolcsban igen sok almalé áll rendelkezésre, ami tényleg csak az alma leve, nem sűrítmény, nincs tartósítószer, sem hozzáadott cukor.
Különben én nem leszek éhes a gyümölcstől, tökre eltelít. Még ha magában eszem, akkor sem. Szerencsére szeretem mindet.
12 Én az 1. vagyok. Általában nem szoktam reggelizni, hanem 2 nagyobb étkezést tartok. És mikor reggeliztem, tehát 3 kisebb adagot ettem, akkor elkezdtem hízni.
Amit még én észrevettem, hogy ha éhgyomorra eszek gyümölcsöt magában, az olyan gyomorsavat csinál, hogy ennék rá valamit. Tehát rendes evés között, vagy az utolsó nagyobb után szoktam enni gyümölcsöt. De ugye ez mindenkinek egyéni.
Egyébként szerintem jobb a rendes gyümölcs, mint a lé. Vagyis ha lé, akkor legyen rostos. A rost lassítja a cukor felszívódását, így később leszel éhes. Egyébként anyukám is ezt csinálja, délig csak gyümölcsöt eszik.
#11 Kérdező!
"Egy másik oldalon meg egy alap vizsgálat nélkül hozzám se szólnak, ami "akciósan" 79 ezer forint."
Nem tudom mit értesz "alapvizsgálatnak", de pont ezért írtam, hogy a szükséges kivizsgálást és a minden anyagcserével kapcsolatos komplett labort (TSH-t is, pajzsmirigy) végeztess el háziorvosi beutalóval. De tényleg te tudod, a vírushelyzet nem tart örökké!
Csak arra akartam kilyukadni, hogy most csak magánúton van lehetőség dietetikushoz menni, de sokuk nem fogad pácienst, amit te is írtál, oldal, ők sem.
Amit találtam így nagy hirtelenjében, aki "fogadna" online, viszont ott kezdésnek az állapotfelmérés ún. FOODTEST 200+ nevű laborvizsgálattal kezdődik. Na most ennek az árára rákeresve találtam 60-70 ezer forintot. Nyilván itt aztán tényleg személyre szabott diétát, és tanácsadást kaphatnék. Mert ebből kiderülhet rejtett intolerancia bármelyik tápanyaggal kapcsolatban, ami még okozhat kellemetlen tüneteket.
Alap vérvételem minden hónapban van, mely szerint makk egészséges vagyok.
Míg nem nyit az állami egészségügy, addig próbálok saját magam kitapasztalni az étkezésváltoztatásomat.
Én nem reggelizem soha. Edzés előtt sem. Viszont a gyümölcslé délelőtt, azt nem ajánlom, koncentrált cukor így a gyümölcs, ha pont a rostokat kifacsarod belőle...
Szerintem húzd ki a reggelit, amíg tudod. Ha lehet, ebédig. Igyál reggel kávét nyugodtan, délelőtt sok folyadék, tea, víz, ásványvíz. És egyél NORMÁLIS ebédet. Rendes adagot. Sok salátát, húst, annyit hogy jóllakjál tőle, gyors szénhidrátokat viszont zárd ki. Ha kell neked a zöldségek mellett szénhidrát, akkor lassú felszívódásúak legyenek. Egy nem túl késői időpontban pedig vacsorázz. Szintén rendes adagot. Ne tésztát, kenyeret, hanem húst, párolt zöldséget, salátát, tejterméket.
Nekem a reggelire 30 gram zabból zabkása, tízórai 2 tojás egy paradicsom stb. stílusú étrendektől folyamatos éhségérzetem volt, szenvedtem. Mióta így eszem, ahogy fent leírtam, nem vagyok éhes, és fogyok is mellette. Mondjuk van 4 edzésem egy héten. De 50 kilót fogytam eddig.
Wow, 16-os, le a kalappal, 50 kg! Nem semmi.
Mennyiből fogytál?
Pedig legyél büszke! Azért ez óriási teljesítmény!
És milyen mozgást végzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!