Kemény tojást hogyan kell csinálni?
Figyelt kérdés
Van a tojás és van a víz. Forrásban lévő vízhez kell tenni, vagy lehet szobahőmérsékletről egyből vízbe tenni. forrástól számítva hány percig kell főzni?2020. nov. 30. 15:57
1/11 anonim válasza:
Én nem szoktam szódabikarbónát tenni. Egyébként 5+ percnél már kemény.
2/11 anonim válasza:
Érdemes még hideg vízbe beletenni és nem amikor már forr, így kisebb eséllyel reped el a héja. Forrástól számítva 10 perc mindenképp elég kell, hogy legyen.
3/11 anonim válasza:
Hideg vizbe beleteszed, amikor mar nagyon forr , tehat nem egy ket buborek masodpercenkent, na onnantol min 10 perc. En 12-ig szoktam fozni forrastol szamitva. 6-8 percnel meg a kozepe kicsit sotet sarga marad, nem teljesen atfott.
4/11 anonim válasza:
Én forrásban lévő vízbe teszem és 8 perc.
5/11 anonim válasza:
Rakj fel egy lábasba vizet forralni, és rakj bele 2 evőkanál sót. Mikor már erősen forr, az evőkanállal rakosgasd a tojásokat a vízbe (kicsit se koppanjanak a lábas alján). Mérettől függően 8-12 perc alatt elkészülnek, és nem jelenik meg a szürke réteg sem a sárgáján.
6/11 anonim válasza:
Meleg vizet forralj , forrastól számitva 8 - 8,5 perc .
7/11 anonim válasza:
OMG!
Eddig hol éltél, kérdező? Gyerekkorodban soha nem láttad, hogyan csinált Anyukád főttojást? :-D
8/11 anonim válasza:
Hideg vízben teszem fel főzni, fedő nem megy rá, forrástól számítva 8-10 perc.
Utána hideg vizet engedj rá, hagyni kell őket kihűlni, úgy lehet szépen megpucolni.
7, miért kell lenézni? Kezdő szakács, ennyi. Pont a tojásfőzés és hámozás olyan praktika, amit csak gyakorlattal lehet jól csinálni, nem véletlen van annyi okosság a neten hozzá.
9/11 anonim válasza:
Kezdő SZAKÁCS...??? :-D :-D :-D
Legfeljebb kezdő háziasszony... vagy házilány/-fiú. :))
10/11 anonim válasza:
Ha hideg vízben teszed fel főni, akkor a tojásban oldott levegő a hőmérséklet emelkedésével együtt lassan kibuborékol a héj pórusain át és kisebb eséllyel reped meg a tojáshéj. A forrástól számított 5-10 perc elegendő főzés. FONTOS: főzés után cseréld le a forró vizet hideg vízre és hagy a tojást a hideg vízben lehűlni, utána azonnal vedd le a héját, ami így könnyen elválik a megkeményedett fehérjétől. Ellenkező esetben, ha nem víz alatt hűl ki, hanem "magától" szobalevegőn, akkor a héj alatti hártya annyira hozzáragad a fehérjéhez, hogy a héj leválasztásakor nagy fehérjedarabok is leszakadnak és ronda lesz a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!