Felétek a tojásban található pici pirosas-barnás foltot eltávolitják sütés elött vagy megeszitek azzal együtt?
Imádom a tojást, minden nap eszem.
De egyszerüen undorodom a tojasban néha (én nálam gyakran, mindig kifogom őket) megtalálható pirosas “szem”/ “folt”/ “vér” -től, nem tudom minek nevezzem.
Ha ti pl tülörtojást csináltok, es látjátok, hogy ott a piros folt, kiszeditek, vagy hagyjátok belesülni?
Hogy tudnam ignorálni?
Es ha meg arra valaszolnatok, ti milyen gyakran talalkoztok ilyen tojassal?
Mert en egy tizes dobozban kb 6-7 ilyet talalok.
Ez normalis? Nalatok mennyi az arány? 10/?
A házi tojásban szinte mindben van, a boltiban ritkán találok.
Engem nem zavar, bár való igaz, a tükörtojást annyira nem szeretem, nálam az omlett a menő.
Különben javaslom, tekints úgy rá, mint kötelező tartozék. Mint a babnak a héja.
(a kóser konyhában nem megengedett, a "véres" tojást kidobják, mert az nem kóser)
"A tojásba kerülhet egy kis szövet a tyúk petefészkéből, ahogy megindul a pete a tojáscsatornába. Legtöbbször házi tojásnál fordulhat elő, hiszen a nagyüzemi válogatásnál átvilágítják a tojásokat, és nem kerülhet be a forgalomba, amiben folt van."
Én van hogy kiszedem, van hogy nem, attól függ, mennyire sietek és hogy észreveszem-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!