A tökfőzeléket (tejfölös-kapros) érdemes lefagyasztani? Milyen lesz utána?
Figyelt kérdés
2020. nov. 9. 20:09
2/8 anonim válasza:
Ízlések, én nem szertem újramelegítve de próbáld ki. Sokan eszik így.
3/8 anonim válasza:
Én nem fagyasztanám le.
Időnként megkívánom télen, és veszek mélyhűtött tököt - de köszönőviszonyban sincs az a főzelék a friss tökből készített nyárival!
4/8 Bátor Tintanyúl válasza:
A mirelit gyalult tökből alig több idő alatt fő meg egy friss tökfőzelék, mint amennyi idő kiengedni a fagyasztottat. Szerintem inkább az időigényesebb ételekből érdemes fagyasztani (én pl. sertéspörit szoktam, isteni rizses hús vagy tejfölös sertéspaprikás készülhet belőle kiengedés után).
A tejföl pedig nem mindig viseli jól a fagyasztást (ha esetleg tejfölösen készíted a tököt).
5/8 anonim válasza:
"pillés" lesz a tejföl a legtöbb esetben - nem gusztusos.
6/8 anonim válasza:
A háztartási hűtőgépekben történő lassú fagyasztás során károsodnak a növényi szövetek és felengedtetés után ellöttyedt állapotú lesz. Persze ehető, de az állaga már nem nagyon hasonlít a friss zöldségből készítettre. Hasonló érvényes pl. a krumplira is.
7/8 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem előre tervezett készletfelhalmozás, hanem elég sok tökfőzelék megmaradt, és nincs aki megegye. Tehát vagy lefagyasztom, vagy kuka.
2020. nov. 9. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!