Ha lefagyasztjuk a fokhagymát kiengedés után tényleg jó, használható lesz még?
Figyelt kérdés
Iszonyat ritkán használok, viszont hoztak nekem jópár hatalmasat, ezt javasolták...2020. nov. 7. 00:31
1/3 anonim válasza:
Igen.
Amúgy én most vettem öt kiló nagyszeműt.
Ledarálom, kisebb üvegekbe teszem, sózom,
kis olivaojallal. Pirítós kenyéren isteni.
De bármiféle salátákba, húsokhoz remek.
Más részét meg megtisztítom, kisebb adagokban mélyhűtöm.
Megtartok egy keveset a sütéshez is.
Amikor húst sütök tepsiben, akkor vagy két-három marék
hámozatlan fokhagymával szórom meg. Jól összesül
az ízével, viszont nem ég le. Aztán, mikor kész,
akkor kiveszem a sült fokhagymákat és kinyomogatom belőlük
villával a velőt, összenyomogatom és kis tálkában a szafttal meglocsolva
mellékelem a második fogáshoz.
2/3 anonim válasza:
A férjem nagymamája anno kilószám tette el a fagyasztóba. Miután meghalt, még vagy egy évig azt használtuk. Kissé üveges lesz, és zselés állagú, az ízez nem olyan intenzív, de teljesen használható.
3/3 anonim válasza:
Mindig fagyasztom a felesleges fokhagymát, semmi baja nem lesz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!