Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Etelfutarok! Miert gondoljatok...

Etelfutarok! Miert gondoljatok, hogy a borravalo az JAR nektek?

Figyelt kérdés

Altalaban kartyaval szoktam fizetni, es olyankor a borravalot kulon szoktam adni aproban. (250-500ftig mindig).

Szoval mar elofordult nem eloszor, hogy mondja az osszeget, en mondom, hogy kartyaval fizetnek ugye, es erre a futar ‘Mennyit uthetek?’

En csak igy wtf szeretnem elobb kifizetni amit rendeltem, utana adnam a borravalot is. Oke, hogy ILLIK adni ( adok is mindig), de csak szerintem tulzas ez a kerdes egy picit?

Nem akarom a fizetes elott odaadni a borravalot mert nem tartok itthon keszpenzt (csak par aprot gyujtok) csak nagyon ritkan, tehat ha pl nem fogadna el a kartyam valami hiba miatt, akkor csak az aprombol tudnam kifizetni, es lehet nem maradna mondjuk 500ft borravalora.

A masik amit nem ertek, amikor elottem nezegeti a borravalot😅 A legkisebb apro 50-es szokott lenni amt adok, szoval nem egy zacsko 5forintost adok a kezebe.

2020. okt. 29. 19:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%
Ez egy szakmai trükk. Ha te is leszel ételfutár, majd megtanulod, ugyanis sok vásárló szívesen adna jattot, csak elfelejti, vagy nem is tudja, hogy a kártyával is adhat.
2020. okt. 29. 19:46
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Már legalább tíz különböző helyről rendeltem, de hasonló viselkedéssel egyszer sem találkoztam a futárok részéről.
2020. okt. 29. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
És mi van a gyári melósokkal? Gépbeállítokkal, meg vagy másik 100 foglalkozással...Nekik ki ad borravalót?? Senki, naugye... Hülye egy szokás, mind a vendéglátásban, mind az e.ü.ben. Bunkóság borravalóra várni/elvárni. Szavazzatok le, leszar..om. Dr akkor is igazam van :D
2020. okt. 29. 20:36
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
#3, ez most hogy jött, mármint, hogy igazad van? Te nyilván azért nem adsz a futárnak, mert sajnálod a gyári munkásokat! 😂
2020. okt. 29. 21:02
 5/11 anonim ***** válasza:
23%
Nincs borra valo! Senki ne igyon munkaidoben. Foleg ne az en penzembol :) Ha nem dolgozna en szivesen meghivnam egy pohar borra, de mivel nem hoz pizzát ezert ide ne jojjon :D
2020. okt. 29. 21:29
 6/11 A kérdező kommentje:

1 Hat, nekem nem lenne pofam jattot KERNI sose😅

2. Velem most fordult elo masodszor ez, pedig jo par eve en is rendelgetek mar kajat, szoval ezert is irtam ki. Meg nyilvan ez csak bankkartyas fizetesnel tortenhet meg, es akkor ha nem mondod, hogy mennyit vegyen meg le a kartyadrol. Ha te nem igy szoktad ne csodalkozz, ha meg nem fordult ez veled elo😅

3 Borravalot elvarni szerintem is hulyeseg, ezert is irtam a kerdesem. Oke, hogy illik, de elvarni vicc.

Amugy a gyari munkasoknak ott a muszakpotlek, a berlettamogatas, szoval szerintem egy futar es egy gyari munkas kb ugyanott all fizukor. (Magyarul borravalo nelkul az alap fizuval senki se menne futarnak, mert nem tudna megelni. De ezt ccak en mondom most, nem tudom mennyit keres egy futar, azt se, hogy egy gyari munkas.)

2020. okt. 29. 22:47
 7/11 A kérdező kommentje:
Szivem szerint aki elvarja a borravalot, nem adnek, inkabb a kovi rendelesnel a kovi futarnak adnam az elozo borravalojat is.😅 csak felek, hogy legkozelebb belekopne a kajamba, ha epp o hozna ki.😅
2020. okt. 29. 22:48
 8/11 anonim ***** válasza:
95%
Még te külön fizess neki azért, mert ő elvégzi a munkáját? Vicc. Ha nem tetszik az alap fizetés menjen máshova. Az eü-s hálapénzről meg annyit, hogy teljesen felesleges. Nem fognak másképp bánni egy beteggel se. Ott dolgoztam, tapasztaltam.
2020. okt. 30. 06:59
 9/11 A kérdező kommentje:

Igazabol gondolom az alapfizetes keves, mert gondoljak a borravalo majd kipotolja. Futarokra meg szulseg van, szoval nem hagyhatja ott mindenki a munkat😅

Mikor szultem nem fogadtam orvost, gondoltam abbol a 100-150bol mennyi mast lehet venni a babanak. Hat telibe nem is erdekelt senkit, hogy mi van velem. Akik viszot fizettek, oket ugyr nem hagyta magukra az orvos egyszer se stb. Sajnos ez eros tulzas, hogy nem bannak mashogy azzal aki fizet.

2020. okt. 30. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok futár de vendéglátóztam. Nálunk a kártyagépekbe be lehetett ütni a borravalót. Olyan gépünk volt ami konkrétan megkérdezte mindig hogy szeretne-e fizetni borravalót. A nem gomb után egyből kérte a PIN kódot. Tehát ott nekem kellett manuálisan beütnöm az árát (nem volt összeköttetésben a pénztárgéppel), utána mindig a nem gombra nyomtam egyből mert nem volt pofám megkérdezni a borravalót. Csak ezután adtam oda a vendégnek a gépet hogy tegye oda vagy bele a kártyát. Gondolom a futároknak is ilyen van csak nem mindenki kérdezi meg a borravalót, hanem van aki ezt a részt átugorja.

Én úgy gondolom hogy alapból nagyon gáz ha valaki elvárja és ezt még közli is, bár itt a gép kérdezi de akkor is. Ha mosolyog és udvarias alapból sokan adnak borravalót, felesleges megkérdezni. Akkor is szoktak készpénzt mikor kártyával fizetnek, csak akarni kell. Mert van aki kifelyezetten azért fizet kártyával hogy ne kelljen borravalót adni.

Én futárnak akkor adok csak ha udvarias. Vannak akiknek olyan leszarom mi van csak fizesd már ki feje van nekik nem adok. Olyan is volt hogy nem hozta oda az ajtóhoz hanem kinnt maradt az autónál, neki sem adtam. Hiszen pont azért rendeltem házhoz hogy ne kelljen kimennem a házból abban az időben.

8. Egy orvosnak aki műt tehát k nagy felelőssége van nehogymár elég legyen 3-4 száz ezer mint fizetés. De ott is nagyon gáz ha elvárják a beteg embertől. Aki magától ad az más.

2020. okt. 30. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!