Ha csupán 5 fajta fűszeretek és 15 féle ételalapanyagotok lehetne, melyik lenne az?
olajat, vegyük adottnak és az 5 fűszer alatt tiszta, nem kevert zacskós fűszert értsünk, ne fűszernövényt. Az ecetet is számítsuk fűszernek.
ételalapanyag összes gabona, halféle, húsféle és húskészítmény, tofu, sajtok, tojás, összes zöldség pl. a hagyma, fokhagyma is, gyümölcs, magvak.
Só, bors, paprika, majoranna, oregánó
Fokhagyma, vöröshagyma, krumpli, tészta, répa, vöröslencse, paradicsom, tejföl, ananász, paprika, őszibarack, banán, csoki, liszt, karfiol
Akinek nem tetszik az a válasz, hogy a só ízesítőszer és nem fűszer, az bizony nem árt ha utánajár. Vajon mi a neve annak a fűszernövénynek amelyből a sót őrlik? :)
Bors, fokhagyma, majoranna, kömény, oregano
Csirkehús, liszt, tojás, morzsa, , paradicsom, lila hagyma, paprika, tej, só, cukor, bab, burgonya, rizs, zöldborsó, vaj
"Akinek nem tetszik az a válasz, hogy a só ízesítőszer és nem fűszer, az bizony nem árt ha utánajár. Vajon mi a neve annak a fűszernövénynek amelyből a sót őrlik? :)"
Kösz, de megszoktam, hogy nem értik meg!
Ami nekem alap, és a legtöbbet használom:
Só (ami nem fűszer, és ha az olaj alap, akkor ennek is annak kéne lennie, hisz nincs étel, amibe ne tennénk- de akkor ezen kívül csak 4 többit írok), bors, pirospaprika, bazsalikom, fahéj.
Ami alap, és mindig van itthon: csirkemell (fagyasztva), vöröshagyma, fokhagyma, fagyasztott zöldségköret, fagyasztott vegyesgyümölcs vagy befőtt, tojás, liszt, száraztészta, sűrített paradicsom, tej, cukor, tejszín, margarin, sajt, alma.
Ebből nagyon sokfajta ételt el tudnék készíteni, szerintem egy hétre való ebédet kb.
"Ami alap és mindig van itthon*
Stahl Judit nénétek óta így van ez a fürjtojással is! :D
Kérdezőnek: (só) gyömbér, fahéj, kömény, babérlevél, kakukkfű. bors;
liszt, zsír, cukor, burgonya, tészta( széles metélt, kocka min.)tojás, sajt, paradicsompüré
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!