Ha csupán 5 fajta fűszeretek és 15 féle ételalapanyagotok lehetne, melyik lenne az?
olajat, vegyük adottnak és az 5 fűszer alatt tiszta, nem kevert zacskós fűszert értsünk, ne fűszernövényt. Az ecetet is számítsuk fűszernek.
ételalapanyag összes gabona, halféle, húsféle és húskészítmény, tofu, sajtok, tojás, összes zöldség pl. a hagyma, fokhagyma is, gyümölcs, magvak.
nekem pl.
só, bors, pirospaprika, majoranna, kömény
étel: tojás, tej, tejföl, rizs, csirkemell, paprika, paradicsom, uborka, répa, borsó, zabpehely,vöröshagyma, fagyasztott tonhal, karfiol, alma szerepelne benne.
Só,pirospaprika, bors, bazsalikom, oregánó
Tojás,sajt,kefír,kukorica,bab,borsó,paradicsom,saláta,krumpli, banán,dinnye,eper,zabpehely,rizs,mandula
Bors, pirospaprika, kömény, babérlevél, fokhagyma.
Liszt, tojás, tej, rizs, zsír, zöldbab, lencse, tésztafélék, sertéshús, marhahús, élesztő, alma, paprika, paradicsom, tök.
Ezek vannak itthon mindig, és ezekből vmit tudok is főzni :)
7: Só, majoranna, oregánó, bazsalikom, fahéj, chili, vörösbor ecet.
20: Csirkemell, sertéscomb, kolozsvári szalonna, trappista, füstölt sajt, tojás, paprika, paradicsom, cukkini, jégsaláta, retek, uborka, sárgarépa, liszt, rízs, hagyma, fokhagyma, tej, cukor, görögdinnye.
(Kevesebb hozzávaló és több fűszer kellett volna nekem.)
Csak sót használok, néha borsot és pirospaprikát, más fűszer soha nincs otthon.
Iszonyat válogatós vagyok, még annál is jobban, úgyhogy a 15 nekem sok is :D
Legyen liszt, cukor, élesztő, tej, cs.mell, krumpli és boldogan élek :D
cukor, só, bors, bazsalikom, paprika, babérlevél
csirkehús, sertéshús, krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, liszt, tej, tojás, tejföl, sajt, zsemlemorzsa, levestészta, száraztészta, bab, sárgarépa, fehér répa, káposzta, zöldpaprika, paradicsom, uborka
Ha ezek vannak, hetekig lehet belőlük sütni, főzni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!