A dió laktató? Ja és hízlal?
Hízlal, de egészséges, persze nem kilószámra és nem étkezés helyett. A dióbél esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz, továbbá értékes fehérjéket. Különösen kiváló táplálék azoknak, akik sok szellemi munkát végeznek. Erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.
Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a máj működését, és ezzel az emésztést is. Jót tesz továbbá a termékenységnek és a hormonháztartásnak is. Gyermekgyógyászatban kifejezetten ajánlatos vérszegénység és sápadtság esetén, a csontnövekedést is segíti.
A dióbél fogyasztása kis adagokban ajánlott. Egészségünk megóvása érdekében ne csak diót, hanem mogyorót, mandulát, szezám-, napraforgó- és tökmagot is fogyasszunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!