Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A dió laktató? Ja és hízlal?

A dió laktató? Ja és hízlal?

Figyelt kérdés
Ja és hízlal? Egész nap nem ettem semmit aztán megettem kb öt diót és már nem vagyok éhes pedig majdnem kilyukadt a gyomrom. Szóval a dió laktató?
2010. aug. 8. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:
-.-"
2010. aug. 8. 20:29
 2/3 anonim ***** válasza:
100 gramm dióban 654 kalória van, tehát hízlal.
2010. aug. 8. 20:34
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Hízlal, de egészséges, persze nem kilószámra és nem étkezés helyett. A dióbél esszenciális zsírsavakat, vitaminokat, kalciumot, fluort és magnéziumot tartalmaz, továbbá értékes fehérjéket. Különösen kiváló táplálék azoknak, akik sok szellemi munkát végeznek. Erősíti az idegeket, és talpra állítja a legyengült embert.

Azok a májbetegek, akik nem fogyaszthatnak zsiradékot, a diót nyugodtan ehetik, mert serkenti a máj működését, és ezzel az emésztést is. Jót tesz továbbá a termékenységnek és a hormonháztartásnak is. Gyermekgyógyászatban kifejezetten ajánlatos vérszegénység és sápadtság esetén, a csontnövekedést is segíti.

A dióbél fogyasztása kis adagokban ajánlott. Egészségünk megóvása érdekében ne csak diót, hanem mogyorót, mandulát, szezám-, napraforgó- és tökmagot is fogyasszunk.

2010. aug. 8. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!