Ballagásra valami finom, laktató és nem drága menüt tudtok nekem ajánlani?
Hát akkor készülj fel! Vannak nagy üstök, fazekak, tepsik a háznál?
Jó kis tyúkhúsleves, de 40 főre csak egy üstben tudod megfőzni!
Főételnek rántott hús, sült csirkecomb, sült csirkeszárnya, fasírt, esetleg rántott karfiol. Köretnek lehet többféle, párolt rizs, sült krumpli, krumplipüré, vegyes zöldségköret.
Desszertnek pedig torták, esetleg nagynénit, keresztszülőket, nagyikat meg lehet kérni, hogy süssenek egy-egy tepsivel valamit!
1. :) Számolj fejenként minimum egy ezressel, de szerintem így sem ússzáok meg 40.000 alatt, ha beleszámoljátok a piát, a főétel(eke)t és a csemegét.
2. Ha ilyen sokan lesztek, szerintem teljesen fölösleges egy komplett menüsort összeállítani, mert nagy a szórás az emberek ízlése között. Készítsetek svédasztalt és vegyetek műanyag evőeszközöket, mert nem kell akkor annyit mosogatni.
3. Jól mutatna a svédasztalon pl. krumplisaláta (ez nem kerül sokba), egy jó nagy adag fasírt (a tepsiben sütött "vagdalt" verzió, mert nem kell kínlódni a kis golyókkal), pogácsa, egy-két fajta (a meleget jól bíró) édes aprósütemény, egy nagyobb adag sült, valami kevésbé hízlaló saláta a hú-de-wellnes-lányoknak. Mi hasonló nagy összejövetelekkor például 'amerikai napot' tartunk, mert a svédasztalra a hamburger és a hot-dog hozzávalói, salátafélék, finom pite és muffin kerül.
Így például nem is kell levest főznötök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!