1 éves évfordulóra milyen ételt ajánlatok? (ami nem fekszi meg annyira a gyomrot, viszont laktató is, és könnyen elkészíthető)
szeretném meglepni a barátomat 1 éves évfordulónkor,és gondoltam az ajándék mellé főzök/sütök valamit .
csak nemtudom,hogy mit.
a lényeg:
-laktató
-könnyű kaja
-viszonylag hamar elkészíthető
-költségvetése se legyen drága(hozzávalók)
-és hát vacsira kéne
ha tudtok linkeljetek,vagy receptet másoljatok be.
előre is köszi mindenkinek :)
17/L
a mi kedvencünk:
ananászos csirke
1 csirkemell szeletelve, lisztben elősütve, egyenesen egy tepsibe szeded ki, pici só+bors szórás
fél ananászkonzervet rászórsz, lapka sajttal befeded v. reszelt sajttal megszórod, + kis(2dl) főzőtejszínt ráöntesz, befeded alufóliával és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütöd. párolt rizzsel + édes fehér borral(tokaji muskotályos) leöntve isteni
nagy "ünnepi" kedvencünk, ami gyors és egyszerű, mégis laktató és még nem találkoztam olyannal, akinek ne ízlett volna:
SAJTOS CSIRKE
- tepsit kivajazol
+ csirkemellet vagy felsőcombot kifilézel ( ha mell, akkor kettévágod, hogy két vékonyabb szeletet kapj)
- lisztet összekeversz némi sóval, esetleg borssal de inkább vmi ízlés szerinti zöldfűszerrel. egyféle zöldfűszer legyen, és fgiyelj oda, hogy ne legyen belőle túl sok, ne ez az íz domináljon. csak épphogy mutatkozzon meg. én pl őrölt rozmaringot, vagy kakukkfüvet szoktam használni hozzá
- a hússzeleteket beleforgatod a lisztbe és szépen belesorakoztatod a tepsibe
- nyakon öntöd tejföllel, hogy ellepje
- megszórod sajttal. ha füstöltet is adsz hozzá, még finomabb
- fóliával letakarva átsütöd, aztán leveszed róla, hogy megpiruljon a sajt. akkor a legfinomabb, ha odakap a szélén!!!! én előmelegített sütőben kb 180 fokon először 20 percet, aztán sztaniol nélkül kb 10-12 percet szoktam sütni
még melegen érdemes kiporciózni, mert egyrészt úgy az igazi, másrészt ha meghűl, akkor a tetején beáll a sajtos cucc keményre. ekkor viszont már nagyon guszta kockákat lehet vágni belőle.
nálunk mindig minden ünnepre ezt kéri a család egyik fogásnak.
Készíthetsz csirkeszárnyból Buffalo Wings-et. És mondhatod, hogy: "Egy éve Veled szárnyalok, Szerelmem" :) Ha érdekel a recept, elküldöm. Könnyű kaja, gyorsan (15 perc alatt) elkészíthető és 1000 Ft-ból kerül a büdzsé.
Ha ez nem nyerte el tetszésedet, ajánlahatom még a tepsis halfilét ( valamelyik rafinériával) vagy grillezett zöldségeket leveles tésztában megsütve. Az idő, a pénz alacsony kategóriát üt meg mindnél. Drukkolok, hogy jól sikerüljön :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!