Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha betegek vagytok, étvágytala...

Ha betegek vagytok, étvágytalanok, mégis mik azok a főtt ételek amiket meg bírtok enni?

Figyelt kérdés
2020. okt. 15. 12:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
0%

Paradicsomleves és nagyon sós pékáru.

A sűrű püréktől kiráz a hideg olyankor, ahogy elképzelem, hogy a nyelőcsövembe tapadva csúszik, ha pedig hideg/nedves darabos ételt veszek a számba, azonnal öklendezni kezdek.

2020. okt. 15. 13:33
 12/25 anonim ***** válasza:

Valamennyit azért eszik ezek szerint, ha párszáz kalória megvan. Ez pont elég. Ha gyógyszert is szed a betegség miatt, annyi legyen, hogy ne marja ki a gyomrát.

Éhen halni nem fog, ha nem esik jól, ne erőltesd.

2020. okt. 15. 13:34
 13/25 anonim ***** válasza:
24%
Nekem mindig a paradicsomleves volt a gyogykajam.
2020. okt. 15. 13:45
 14/25 anonim ***** válasza:

"HA beteg és étvágytalan vagy, akkor ne egyél, mert ez a szervezet védekezéséhez tartozik."

persze, aztán attól lesz rosszul hogy nem eszik eleget. olyan NINCS hogy ne egyed egyáltalán ha nem éhes. a szervezetnek energiára van szüksége ha le akarja verni a betegséget.

ha hányinger miatt nem eszik, akkor üres zsemle, vízzel leöblítve, úgy lecsúszik, hogy észre se veszi, de legalább lesz valami a gyomrában. rákos étvágytalan betegeknek ilyen magas tápértékű italokat szoktak adni, de nem tudom hogy ezt orvosi javaslat nélkül meg lehet-e venni.

2020. okt. 15. 14:15
 15/25 anonim ***** válasza:
78%

Nutridrinket lehet recept nélkül venni, de lehet, hogy receptre olcsóbb.

Kérdező, inni iszik az illető? Orvosnál volt? Szerintem ha nem kíván semmit, nem kell erőltetni, hacsak nem eleve alultáplált. Még egy normál alkatú embernek is nagyon sokáig elegendő a zsírraktára, és az emésztés bizony energiát vonna el a szervezettől. De jobb lenne legalább telefonon konzultálni orvossal.

2020. okt. 15. 14:23
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Anyám almakompótot kér mindig, ha beteg. Emellett gyümölcsjoghurt, és krumplipüré sütőzacskóban sült csirkével, illetve (furcsán hangozhat, de) tojásrántottával.
2020. okt. 15. 14:27
 17/25 A kérdező kommentje:
A másik az hogy inni se iszik nagyon, két pohár víz fogy el nap végére hiába könyörgöm neki. Úgyhogy nagyon reménykedek a mihamarabbi felépülésben. Azért köszönöm mindenkinek, adtatok jó ötleteket.
2020. okt. 15. 14:32
 18/25 anonim ***** válasza:
78%
Vitaminporokat öntsél a vizébe, meg kollagénfehérje port esetleg.
2020. okt. 15. 14:40
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha nem iszik, az már gond :-( Arra rá kéne beszélni. Nem csak vizet kéne innia, hanem - főleg ha nem eszik - ásványi anyagok pótlására való oldatot. A patikában tudsz venni orális rehidráló folyadékhoz való port, ezt meg lehet próbálni, de borzalmas az íze (behűtve tűrhető). Sportboltban van ugyanebből ízesített változat (pl: [link] ), az is jó rá és kevésbé rossz az íze. Ezek elég drágák sajnos, ha nem tudtok venni, akkor házilag is lehet valami használhatót kotyvasztani: 1 l víz, 1 tk. konyhasó, 8 tk. cukor, beleturmixolva 2 banán vagy 1 csésze narancslé.
2020. okt. 15. 15:40
 20/25 anonim ***** válasza:
78%

Koronára nézte valaki? ... mielőtt te is elkapod!

Megjegyzem, én 10 napig voltam kórházban agyhártyagyulladással és szerintem a napi 3-400 kalóriám sem volt meg. De inni ittam, ásványvizet és itt vagyok.

2020. okt. 15. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!