Képek valaki írja le, hogy most mi igaz a tejről amiket írnak és mi nem?
Valaki írja le a tejről az igazságot, mert annyi mindent írnak már.
A tej hízlal?
Tényleg megköti a vizet a szervezetben?
Ha iszok minden nap 200-300dl 0,1%-os tejet az hízlal vagy rossz hatással van a szervezetemre?
Ha tejet iszok vastagabbnak nézek ki mert megerősödnek a csontjaim?
Csak ezek jutottak eszembe de ha még van amit érdemes tudni a tejről azt is leírhatjátok.
Tudom furák a kérdések kérlek ne szóljatok le, csak érdekelnek ezek.
Minden hizlal, ha túlzásba viszed. Napi egy bögre tejtől semmi bajod nem lesz. Mondjuk a 0,1%-ot nem igazán tudom értelmezni. Az mi? Víz egy csepp tejjel? Igyál normális tejet.
Nem lesznek vastagabbak a csontjaid tőle.
Minden hizlal ha sokat fogyasztunk belőle és van kalóriatartalma. Önmagában napi két deci tejtől nem fogsz hízni, de ha sokat eszel mellette akkor ez a 100 kalória is számítani fog.
Nem köti meg a vizet, nem is értem hogyan kötné meg.
Az erős csontok nem jelentenek vastagabb csontokat, ha valaki vastagabbnak tűnik, akkor a lerakódott zsírpárnák a probléma annál az embernél. Elhiheted én se örülök ennek a ténynek, de ez így működik, a csontok nem vastagodnak felnőtt embereknél.
Egyébként ha már tejet iszol a magasabb zsírtartalmút javasolnám, annyival nem nagyobb a kalóriatartalma és a tejben levő hasznos anyagok jelentős része zsírban oldódó, de legalábbis csökken a mennyiségük a zsírtalanítás során.
A kalória többlet hizlal nem a tej.
Miért kötné meg a vizet a szervezetedben? Van erre valami orvosilag igazolt kutatás? Mert szerintem ez is csak urban legend amit szeretnek a divatlapok meg az edzegetős insta influencerek köpködni.
Saját vélemény de ne igyál 0,1% tejet mert az kb üres. Csak tejipari mellék termék.
Azért a kalciúm beépülés nem így működik
Köszönöm az eddigi válaszokat.
És neked 4. válaszoló, bocsi elírtam. Azt akartam írni hogy 200-300ml nem azt, hogy dl.
A tej meg tejtermékek addiktívtermészete miatt hajlamosít arra, hogy sokat egyél belőle, így ha sokat fogyasztol belőle, úgy hízlalHAT, illetve a hormonokkal is macerál, ami miatt szintén hízlalHAT.
A tejtől nem erősödnek a csontjaid.
A tej nem köti meg a vizet.
Amúgy meg a tej undi is meg haszontalan is, fölösleges inni attól függetlenül, hogy a fentiek nem feltétlen igazak.
A tehéntej arra szolgál, hogy a kis bociból jó nagy marha legyen. Ha szeretnél te is az lenni, igyál minél több tejet (mondjuk a 200-300 dl akkor is túlzás). Én csak gennyes tőgyváladéknak hívom.
29:23-tól itt (kb. 4 percen keresztül érdemes figyelni):
https://www.youtube.com/watch?v=IZ1vcafuPn4
És csak egy mondatot hadd idézzek a Kína-tanulmányból:
„A kazein, ami a tehéntej fehérjetartalmának 87%-át teszi ki, a rák bármely stádiumát képes előmozdítani.”
data pont hu per get per 6501187 per Kina-tanulmany.pdf?pid=3612024477
Itt is szó van róla röviden:
https://www.youtube.com/watch?v=eliHc5ivkaM
https://www.youtube.com/watch?v=Fp2iDB1zczc
Ebben a filmben pedig bővebben:
1974-ben a kínai miniszterelnököt, Csou En-lajt kórházban ápolták húgyhólyagrákkal.
Tudván, hogy betegsége halálos, eldöntötte, hogy hozzásegíti országát a rák alaposabb megértéséhez. Ő kezdeményezte azt, ami végül a történelem legnagyobb és legátfogóbb tudományos tanulmánya lett. 650 000 kutató katalogizálta az elhalálozási mintákat, melyeket különböző ráktípusok okoztak 1973 és 1975 között. A tanulmány Kína minden megyéjét felölelte, több mint 880 millió emberről szólt. Csou 1976-ban meghalt, évekkel a tanulmánya befejezése előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!