Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a házi tejről,...

Mi a véleményed a házi tejről, és az ásványvízről?

Figyelt kérdés

Érdekelnek személyes tapasztalatok, vélemények, és legfőképp tények, amelyek a tartós fogyasztása miatt gyakorol a szervezetre.

Az utőbbinál főleg a szervezetre gyakorolt hatása érdekel, egészséges nem egészséges, és a sportolásnál tett befolyásoló hatásai. Sportok alatt az országúti kerékpározást, futást, otthoni edzést értek.

A kérdésem felmerülésének oka, egészségesebb életmód után olvastam.

Amit érdemes tudni háttér információ, hogy saját családom álltal fenntartott hazdaságban termelt házi tejet fogyasztom. Napi akor 1 liter tejet is beviszek a szervezetembe. Igaz nem tej formájában, hanem kakaóként. Mostanában főként Nesquik kakaó.

A kérdés másik fele az ásványvíz fogyaztást illeti.

Csakvízről már a különkültözésem óta leszoktam. Kevésbé ízlik az itteni víz íze. NaturAqua iszom. Heti egy kartont el is fogyaztok.

Ezen most azért gondolkodtam el, mert olvastam a környzezet védelem jegyében, és ökolámnyomról stb... És a cikk előtt azt gondoltam, hogy nekem biztos kicsi, mert sosem szemetelek stb...

Erre meg azon kapom magam, hogy a napi tej, és a napi egy üveg víz, az napi két összenyomott műanyag palack a szemetesbe, ami ráadásul még nem is szelektíven kerül ki a háztartásból.

Nagyon elgondolkodtam ezeken a dolgokon, és hajlandó vagyok változtatni a szokásaimon, ha azzal is tudok önmagamon és a környezeten segíteni.

23/F

2016. febr. 21. 19:41
 1/8 anonim ***** válasza:
Heti egy karton víz nagyon kevés. Lehet emiatt támadtak ilyen magvas gondolataid.
2016. febr. 21. 19:54
 2/8 A kérdező kommentje:

Talán az egészséges életmód és a környezetkímélés, nem fontos téma?

A vízbevitelem tényleg kevésnek tűnik, de még szezon előtt állok, és ilyenkor kevesebbet mozgok, kevesebbre is van szükségem.

Meg kb 75 kg vagyok szóval nem kell olyan sok. Kb napi egy 1,5 liteles víz el is fogy meg még ehhez az egy liter kakaó azért szokta fedezni a napi folyadék bevitelem.

2016. febr. 21. 20:04
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Hát gyűjtsd külön a műanyagot, oszt' jól megnyugodhatsz.
2016. febr. 21. 20:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Én inkább a Nesquik miatt aggódnék, egészségtelen agyoncukrozott szar, én még gyerekként is utáltam.

Ha már kakaót iszol, akkor miért nem rendes kakaóporból?

2016. febr. 21. 20:37
 5/8 A kérdező kommentje:
Azon is elgondolkodtam.
2016. febr. 21. 21:55
 6/8 anonim ***** válasza:
A Nesquik kakaót elhagyod, és ennyi. Valamit enni és enni kell, és bizony sok a felesleges csomagolás aránya.
2016. febr. 21. 23:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerencsére a mi vizünk egész jó, utálnék annyi szemetet termelni, bár én szelektíven gyűjtöm, bármilyen messze is van a szelektív gyűjtő (lehet, hogy 8 km-re is van, de valamelyikhez huszonpár km-en belül nem tudok gyűjtőt. de úgyis járok arrafelé).

Az ökolábnyomom engem is érdekel. Sajna ez a világ nem jó arra, hogy igazán kicsi legyen, de azért azt megoldottam, hogy negyedévenként jön össze egy kuka szemét kettőnkre (igazából nem nehéz, semmi áldozat nem kell hozzá a részünkről). Kevesebb lenne, ha a tojáshéjakat és a citromhéjat tudnám komposztálni, de nem.

A víz a nehéz, mert Magyarországon a legtöbb helyen elég rossz a csapvíz. Van, aki tisztítja, ahhoz nem értek. Gyerekkoromban egy pici multivitamin pezsgőtablettával ittam az otthonit vagy teának, úgy még iható volt, anélkül határeset.

Nekem egyszerű lenne, mert a szénsavasat szeretem, vennék szódát, ott nincsenek kidobandó palackok. De akinek másmilyen kell... Megértem, hogy nem akar rossz vizet inni. Ez esetben nem tudom, mit lehetne tenni. Most nem alakíthatja át emiatt a táplálkozását az ember, hogy alig kelljen innia (rengeteg vizet be lehet vinni étellel, étrend kérdése)... Itt az ember széttárja a kezét s közli, hogy ő megteszi, ami tőle telik, de ezzel sajna nem tud mit kezdeni. Talán ha több ember gondolkodik így, akkor kitalál valaki valahol valamit...

A nesquik nem is kakaó, csak minimális kakaótartalmú aromás cukor... Azt nyilván elhagynám ész nélkül.

Bár én tejet sem iszom, nem is tartom jó ételnek, de amikor még tettem, akkor én is jóféle házit fogyasztottam, bár ritkán.

Őszintén szólva nem tudom, én mit csinálnék, azt leszámítva, hogy szelektíven gyűjteném a palackokat. De zavarna ez a sok szemét engem is. Csak a megoldás megtalálása nehéz, hisz azért nem áldozhatjuk fel az italfogyasztásunk lényegét...

2016. febr. 21. 23:46
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a műanyag palackok aggasztanak, akkor az ásványvíz kiváltására javaslom a víztisztító kancsót/berendezést. Ha nem ízlik a sima víz, hanem a szénsavasat kívánod, akkor a szódagép jó lehet neked. Mi szódagépet használunk, a csapvizet szén savasítjuk.

Tejre megoldásként lehet venni üveg tejesüvegeket, amik elmosás után újrahasználhatók.

2016. febr. 22. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!