Plain Flour az a finomliszt?
Igen.
Angol lisztek leosztása:
Self raising flour : előre be van keverve sütőporos-szódabikarbónás valamivel, így nem kell külön tenni bele.
Plain flour: finomliszt, tortához, sütikhez
Strong white flour: magas fehérjetartalmú, kenyérliszt, sütikhez túl durva
Brown flour: a teljes kiőrlésű és a fehér között, barna liszt
Malted: vagy teljes kiőrlésű vagy barna liszt amibe kerül malátás búza is
Wholemeal flour: teljes kiőrlésű liszt
2: Magyarországon többnyire csak finomliszt és rétesliszt van. Azok között mi a különbség?
A rétesliszt hogy van angolul?
3, Nem, nem gyakori, nincs rá igény. 6 éve élek Angliában, és gyakran sütök... Esetleg strudel flour vagy coarse white flour néven, de Morrison'sba, M&Sbe vagy Waitroseba nézném? Delikátesz lesz, és jó drága.
De strudel/rétes is max készen szokott lenni az aldi frigójában, vagy a keleteurópai boltban a pékáruknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!