A finomliszt miért olcsóbb, mint a rétesliszt?
Nincs jobban megmunkálva. AS réteslisztben nincsen semmi korpa már, a finomlisztben még van valamennyi.
Mind a kettő egyformán egészséges.
Ez egy rossz következtetés, hogy minél jobban meg van munkálva, annál drágább.
Az árképzés sosem attól függ, mennyibe kerül az alapanyag.
Hanem attól, mekkora rá a kereslet, mekkora az a maximum ár, amiért eladható.
Ezért van pl hogy mondjuk egy kinderpingunak, ami gagyi tejhab meg tortabevonócsoki, 4000 ft a kilós egységára.
Ennyiért lehet eladni, ennyiért veszik meg a szülők a gyerekeknek.
Semmi köze ahhoz, mennyibe kerül az előállítása.
Sajnos. Hát ilyen a világ.
Miért lenne drágább a jobb megmunkálástól?
Réteslisztet kevesebb ételhez használnak, mint finomlisztet, ergó utóbbiból jóval több kell. Valami attól lesz olcsó, hogy tömeggyártják. Miért lehet az, hogy majdnem ugyanannyiba kerül egy termék, ha 10 darabot rendelsz belőle, és akkor is, ha 2000-t? Mert az állandó költségek magasak. (Gép beállítása, utána tisztítása, gyártásindítás, stb stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!