Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gyakran előfordul, hogy ki...

Gyakran előfordul, hogy ki vannak mérve az adagok... ?

Figyelt kérdés
Tegnap vacsorára fasírtot sütöttem, franciasaláta volt mellé. Bármennyit lehetett belőle venni, mert elég sok lett. Ma csak borsófőzeléket főzök, és pont úgy maradt a fasírtból, hogy 2-2 db jut mindenkinek. Nálatok is szokott így lenni, hogy "ki van számolva" az ételmennyiség? Vagy ez ciki így?

2020. okt. 9. 10:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem iskolás kortól felfelé már simán meg lehet kérdezni mindenkit mennyire éhes.

Én főzés előtt mindig körbekérdezek, ki hány tojást/virslit/húspogácsát kér.

Egy idő után meg kb tudod ki mennyit eszik, és mikor.

Ha a kamasz fiú jön haza az edzésről neki nagyobb adag, a az ülő munkát végzőknek kevesebb.

2020. okt. 9. 11:39
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Pláne így hogy maradékról van szó, teljesen normális. Ha van mindenkinek kb elég akkor teljesen logikus hogy emiatt nem kezdesz el még egy dolgot főzőcskézni. Ahogy a többiek is írták, ha valakinek ez kevés akkor gondolom van még étel a háztartásban amit meg lehet enni (szendvics, gyümölcs, nasi, stb.)
2020. okt. 9. 11:46
 13/22 anonim ***** válasza:
14%

Tehat tojas nagysagu 2-2db fasirtrol beszelunk?!

Urameg, el is kergetne az uram itthonrol... Legalabb 5-6 ekkora meretut megeszik a borsofozelek melle + bundaskenyer!

Hiszen a borsofozelek nem egy laktato kaja...

En biztosan nem szurnam ki ennyi maradekkal a szemuket. Inkabb csinalnek friss feltetet a fozelekhez, a fasirtokbol meg szendvicset.

2020. okt. 9. 12:13
 14/22 anonim ***** válasza:
92%
13: ... és mindehhez gondolom 130 kiló a zurad... :-DDD
2020. okt. 9. 12:16
 15/22 anonim ***** válasza:
81%

#10: az akkori eredeti kérdés valami tini szülinapra vonatkozott, hogy a különféle sütemények, saláták mellé hány kilóból csináljon fasírtot az illető. Erre jött egy okostóbiás, hogy minimum fejenként fél kiló...

:-D :-D :-D

2020. okt. 9. 12:17
 16/22 anonim ***** válasza:
18%

Kepzeld nem 130kg, hanem 87kg!

A gyerekemnek, aki 7eves na neki lenne eleg a 2db tojasnyi fasirt borsofozelekkel, de nem egy felnott embernek!

2020. okt. 9. 12:27
 17/22 anonim ***** válasza:
92%

13 16

Kár ezen támadólak vitatkozni, mindkét oldalról. Minden család máshogy eszik. Nálunk sem lenne elég ennyi, de a kérdezőnél meg másoknál elég lehet. Egyébként én is vékony vagyok, meg a párom is. De nem mindenkinek ugyanaz a kaja igénye.

2020. okt. 9. 12:30
 18/22 anonim ***** válasza:
92%
Családon belül nehogy már gond legyen ebből.
2020. okt. 9. 12:45
 19/22 anonim ***** válasza:
90%
16, fizikai munkát végez a férjem, asztalos, de simán elég neki a főzelék mellé két fasírt.
2020. okt. 9. 12:46
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Két fasírt nekem se szokott elég lenni, hármat szoktam enni egy rendes tányér főzelékhez, de ha maradék akkor maradék. Mi pogácsa módjára esszük a fasírtot két étkezés között, így csak magamat okolhatom ha nincs elég a főzelékhez.
2020. okt. 9. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!