Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gyakran előfordul, hogy ki...

Gyakran előfordul, hogy ki vannak mérve az adagok... ?

Figyelt kérdés
Tegnap vacsorára fasírtot sütöttem, franciasaláta volt mellé. Bármennyit lehetett belőle venni, mert elég sok lett. Ma csak borsófőzeléket főzök, és pont úgy maradt a fasírtból, hogy 2-2 db jut mindenkinek. Nálatok is szokott így lenni, hogy "ki van számolva" az ételmennyiség? Vagy ez ciki így?

2020. okt. 9. 10:52
A kérdező szavazást indított:
Teljesen rendben van így, legalább elfogy a maradék
Inkább olyat főznék ma, amiből korlátlanul lehet szedni
Egyéb válasz, lent kifejtem bővebben....
35 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális, nálunk is így van. Én ilyenkor maximum tükörtojással vagyok hajlandó kiegészíteni a menüt.
2020. okt. 9. 11:02
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Nem gyakran, de előfordul, főleg ha maradék van. Nem csinálunk belőle ügyet, az adag sem kisebb lényegesen, de ha esetleg valaki mégis éhes marad, keres valami pótlást.
2020. okt. 9. 11:07
 3/22 anonim ***** válasza:
71%
Az normális, hogy megesszük a maradékot. De azért ez így elég karcsú ebéd, legalábbis szerintem. Tehát valami még nem ártana mellé. Pl tükörtojás, bundáskenyér.
2020. okt. 9. 11:08
 4/22 anonim ***** válasza:
95%
Főzelék mellé 2 fasírt/fő miért karcsú? Nálunk ez normál adag.
2020. okt. 9. 11:10
 5/22 anonim ***** válasza:
92%

Persze attól is függ, mekkora az a fasírt... :)

De nyilván normál / átlagos fasírtról van szó.

Ez szerintem is teljesen OK.

Én olyan kb. ikeás húsgombóc méretűeket (közepes dió méret) szoktam sütni, abból 6-7 db egy adag a főzelékekhez.

2020. okt. 9. 11:13
 6/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg ma megint főznél valamit, az megint csak nem fogyna el, három (vagy több) napos kaját meg ki enne meg?
2020. okt. 9. 11:16
 7/22 anonim ***** válasza:
100%
5 Igen, én is olyan pici fasírtban gondolkoztam.
2020. okt. 9. 11:17
 8/22 A kérdező kommentje:
Az tényleg lemaradt, h mekkora a fasírt... Nem olyan picik, mint amit pl az 5-ös válaszoló írt, de nem is óriásiak. Kb olyan tojás-méretűek... hirtelen jobb példa nem jut eszembe... 😅
2020. okt. 9. 11:20
 9/22 anonim ***** válasza:
90%

7: OK! :)

Amúgy én nem vagyok a híve annak, hogy mindig számolatlanul legyen a kaja, és kidőlésig ehessen mindenki... Egyenes út az elhízáshoz.

Általában van egy 10-20% tartalék, nyilván ne maradjon senki éhesen...

De kaptam már itt leszúrást a GYK-n, hogy éheztetem a családom, ha fejenként 15-20 dkg-nyi húst számolok egy adagra. :-D :-D :-D

2020. okt. 9. 11:21
 10/22 anonim ***** válasza:
91%

9 20 dkg hús teljesen normális, persze körettel és levessel is előtte.

Akik szerint kevés, azok szerintem nem esznek soha levest és talán nem is 3x esznek egy nap, hanem csak kétszer. Mondjuk egy nagyobb ebéd + vacsora.

2020. okt. 9. 11:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!