Miért kell a babavizet felbontás után a hűtőben tárolni?
Egy víz hogy tud megromlani?
Olyat már tapasztsltam, hogy beleittam egy üveg vízbe, kocsiba hagytam és felforrt így megromlott.
De a babavízbe nem iszik bele senki, továbbá nincs nagy melegbe, kb.22 fokon.
Nem úgy kell elképzelni a megromlást, hogy penészfoltok fognak úszni a tetején, de a babavizek nagyon higiénikus körülmények közt, magas hőmérsékleten történő forralással készülnek, vagyis teljesen biztos, hogy semmi más nem lesz a vízben, ami mondjuk egy felnőtt emberben nem okozhat kárt, de egy gyerekre más hatással lehet.
Onnantól, hogy felbontod, mivel maga a környezet tele van különböző spórákkal, porral, így a vízbe kerülhet, a hűtőben viszont ezek az ártalmatlan baktériumok nem élnek meg.
És azért szokták mondani, hogy a vizet érdemes felforralni, mielőtt gyereknek adod, mert a forralás hőjét nem élik túl a baktériumok, így színtiszta vizet fog inni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!