Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Házilag készített olajos...

Házilag készített olajos halhoz,készítéskor a fűszereken kívül szoktak citromot tenni?

Figyelt kérdés
2020. okt. 4. 11:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem csináltam még, de én biztos nem tennék hozzá, mert nem savanyú halat akarok, ahhoz ott a ruszli.

A szardíniákhoz sem tesznek gyárilag, de étkezéskor ott a lehetőség, hogyha valaki akarja, akkor csepegtet rá pár cseppet.

De a fűszerezéskor lehet bele tenni egy kevés citromhéjat.

2020. okt. 4. 12:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktak, de ha te így szereted, akkor nyugodtan.
2020. okt. 4. 12:49
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Mit értesz házilag készített olajos halon?

Szardíniát akarsz készíteni? Milyen halból?

Én akkor készítek, amikor sok apró, szálkás halam van. Vagy kárász. Abba nem citrom kell, hanem ecet. Az lágyítja meg a halszálkát.

2020. okt. 4. 15:06
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
Kuktában szoktam elkészíteni és a fűszerek meg egy kevés ecet mellett egy fél citrom levét is rácsurgatom mielőtt lezárom.
2020. okt. 4. 21:21
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Halat kuktában??? És mennyi ideig főzöd?:O

2020. okt. 4. 21:40
 6/14 anonim ***** válasza:
66%
Másfél óra. Valójában annyi olajban főzöm ami ellepi, víz nincs hozzáadva csak az ecet és a citromlé.
2020. okt. 4. 22:53
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de baromira megleptél, hogy KUKTÁBAN másfél órát főzöd a halat. Milyen halat és miért ennyi ideig?

Nem kötözködni akarok esküszöm, de ilyet még nem hallottam!

Én a halfőzést a legdurvább esetben 25-30 percben ismerem - azt sem kuktában - de itt van egy autentikus leírás is:

(A szerző nem magyar ajkú, de érthető és reális amiket ír.)

[link]

2020. okt. 4. 23:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező olajos halat akar készíteni házilag. Olyant, mint az olajos halkonzerv. Ha jól értettem. Az általad betett link nem erre vonatkozik.

Ezt legalább 3 órát kell főzni olajban. Kuktában másfelet. Én is kuktában készítem.

Itt egy recept:

[link]

2020. okt. 5. 07:24
 9/14 anonim ***** válasza:
83%

Igen, ahogy a nyolcas válaszoló írta, ez olajos hal lesz és a szálkák megfelelő felpuhulása miatt kell ennyi ideig főzni. Hasonlóan készítem mint a linkelt recept csak kuktában. Gyakorlatilag így:

[link]

2020. okt. 5. 08:27
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok és köszönöm! Mindig tanul az ember!:)
2020. okt. 5. 08:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!