Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A vegetárinázizmusnak vannak...

A vegetárinázizmusnak vannak hátrányai?

Figyelt kérdés
Valahol lehet olvasni ilyen témában hogy miből mennyi kell ahhoz hogy egészséges étrend legyen?
2020. aug. 26. 19:49
1 2
 11/13 anonim válasza:
60%

Nincs hátránya, ha undorodsz a hústól vagy nem szereted az ízét.

Egyedül a halat szoktam megenni, de az se a kedvenc ételem. Csak azért eszem, hogy többfajta ételt tudjak készíteni. A tojást szeretem. A tejet már annyira nem. A bolti termékek miatt, sokkal finomabb a házi és egészségebb.

Nem tudom megmondani, hogy miből mennyit fogyasztok, mert nem számolom. Őszintén nem is érdekel, nem vagyok alakmániás, se sportoló.

Egészséges vagyok, ennyi.

Divatból ne legyen vega vagy vegán az, aki imádja a húst, ha annyira akar változtatni az étkezésén csökkentse a bevitt mennyiséget.

Az interneten található cikkek meg nem megbízhatóak. Az egyéntől függ, hogy reagál a szervezete. Van, akinek jó a hús, valakinek meg nem.

2020. aug. 26. 21:43
 12/13 anonim ***** válasza:
51%

"vannak olyan nyomelemek, aminósavak, fehérjék, vitaminok, amik csak a húsfélékben, tejben, tojásban, halakban találhatóak meg."

Melyek ezek? Csak mert úton-útfélen előbukkan ez az érvelés a vegaság ellen és bármikor kérdezünk rá, soha senki nem mond egyetlen ilyet sem :)

Az egyetlen, ami kizárólag állati eredetű táplálákban megtalálható, az a B12. Ezt anno be lehetett vinni zöldséggel, de már kiírtottuk a talajból, így maguk az állatok is injekció formájában kapják, szintetikusan. Akkor meg majd mindegy, ha valaki táplálékkiegészítőként szedni, ígyse-úgyse jut hozzá természetes módon. Plusz, a vegák tejterméket szoktak enni.

A tudomány jelenlegi álláspontja nincs olyan aminosav, nyomelem, vitamin, ami kizárólag a húsban megtalálható.

2020. aug. 27. 13:15
 13/13 anonim ***** válasza:

A vegetáriánus étrenddel, sőt a vegán táplálkozással is minden lényeges tápanyagot, vitmaint és nyomelemet be tudsz vinni a szervezetedbe.

A lényeg a változatos táplálkozás és egy kis utánanézés.

Pl fehérjét a hüvelyesek tartalmaznak, vasat nagy mennyiségben a sötét zöld levelű növények tartalmaznak stb stb.

Az Omega 3 zsírsavakért szoktak még hezitálni az emberek a vegetáriánis, illetve vegán étrendre váltás kapcsán. Azonban jó, hír, hogy a három féle aminósavból az egyik megtalálható növényekben is (pl chia mag, len mag stb). Ezek rendszeres fogyasztásával a szervezet átalakítja a maradék két aminósavakká azt és így nem szenvedsz semmiben sem hiányt.

Az egyedüli dolog, amire nagyon figyelni kell az a B12 vitamin bevitele, szóval, ha nem szeretnél annyit aggódni beviszel e eleget, akkor vegyél egy étrendkiegészítőt.

Az aminósavakat a halak magukból az algákból szerzik, a B12 pedig egy földben található baktérium nagyon leegyszerűsítve, azokat az állatok a földes takarmányállatoknak való ételükkel viszik be.

Kis biológia, de az energia a Naptól jön, amit a zöld növények abszorbálnak, majd az állatok viszik be a növényekből a megfelelő tápanyagot.

Mindent meg tudsz szerezni növényi alapú étrenddel, ne hallgass azokra, akik az ellenkezőjét mondják. Még várandósaknak és gyerekeknek is teljesen biztonságos az étrend.

Ha bármi kérdésed van, akkor nyugodtan írj, jómagam nem vagyok sem vegetáriánus, se vegán, sem dietetikus, viszont nagyon érdekel a téma és maga a biológia mögötte :)

2020. szept. 21. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!