Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A vegetárinázizmusnak vannak...

A vegetárinázizmusnak vannak hátrányai?

Figyelt kérdés
Valahol lehet olvasni ilyen témában hogy miből mennyi kell ahhoz hogy egészséges étrend legyen?
2020. aug. 26. 19:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Egyik hátránya pl. hogy elég nehéz kibetűzni a szót.
2020. aug. 26. 20:01
 2/13 anonim ***** válasza:
67%

Mindennek vannak hátrányai. Egyébként erről még pont tavaly tanultunk először, de most kimásolom neked egy oldalról:A teljes értékű fehérjék minden szükséges aminosavat tartalmaznak. Ezek főleg állati eredetűek, három aminosav is van, ami nem fordul elő a növényekben.

Szóval ezért lehet veszélyes az egyoldalú táplálkozás.

Egyébként nem én akarok az lenni, aki majd megmondja a tutit, hisz bővebben tényleg nem mentünk még bele a témába.

Arról, meg, hogy minél több szükséges tápanyagot bevihess, szerintem ezerféle oldalt megtalálsz.

2020. aug. 26. 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:
6%
Semmi . Állati fehérje nem hasznosul mert szét fő szét sül , nem ragadozó allatok vagyunk akik nyersen azon élnek . Egyoldalú taplalkozás eszkimoknál és a északi skandináv nepeknél van , alig tudnak friss változatos növényi termésekhez jutni mert nem terem .....
2020. aug. 26. 20:13
 4/13 anonim ***** válasza:
57%

Igen, elég sok. Pl. a gyengébb immunrendszer, emésztési panaszok, gyengülő májfunkció, gyomorbántalmak, vitaminhiány. Ezeket ugyan lehet valamennyire pótolni táplálékkiegészítő tablettákkal, de a rendes, normális, változatos étkezést nem pótolja.

Azt kéne végre mindenkinek felfogni, hogy az ember MINDENEVŐ! A fogazatunk, a gyomrunk erre van berendezkedve, nem a fűevésre. És igen, vannak olyan nyomelemek, aminósavak, fehérjék, vitaminok, amik csak a húsfélékben, tejben, tojásban, halakban találhatóak meg. Ezeket nem lehet növényekkel helyettesíteni.

2020. aug. 26. 21:04
 5/13 anonim ***** válasza:
57%
Utolsó, egyetértek. Azt szeretem, amikor a vegán/vegetáriánus videósok/bloggerek be akarják magyarázni, hogyha szednek ötezer féle vitamint, azzal teljesen pótolnak mindent és nem olvasnak utána az aminosavaknak, stb. Csak annyit tudnak, hogy pár vitamint így külön kell szedniük.
2020. aug. 26. 21:28
 6/13 anonim ***** válasza:
63%
Google a barátod
2020. aug. 26. 21:32
 7/13 A kérdező kommentje:
Milyen táplálkozásmód a legegészségesebb számunkra és a természet számára?
2020. aug. 26. 21:33
 8/13 anonim ***** válasza:
61%
Fotoszintézis
2020. aug. 26. 21:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Ami jelenlegi tudásunkkal kivitelezhető és elérhető az átlagembereknek...
2020. aug. 26. 21:40
 10/13 anonim ***** válasza:
44%

"a gyengébb immunrendszer, emésztési panaszok, gyengülő májfunkció, gyomorbántalmak, vitaminhiány."

Ezt valamivel alá tudod támasztani, vagy csak úgy bedobod ezt a kijelentést, és ezzel el van intézve?

Ugyanis a legtöbb vega/vegánra nem érvényes.

Én amióta nem eszem húst, azóta megszüntek az emésztési panaszaim, a rossz májértékem szintén, azóta még csak náthás sem voltam ,egyetlen egy szem gyógyszer sem szedtem - még egy fájdalomcsillapítót sem, és semmiféle vitamint vagy táplálékkiegészítöt sem szedek. A vérképem szerint semmiféle hiányom sincs, ami elötte volt, az is megszünt. A vérnyomásom optimális lett, a gyakori fejfájásom eltünt.

2020. aug. 26. 21:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!