A vegetárinázizmusnak vannak hátrányai?
Mindennek vannak hátrányai. Egyébként erről még pont tavaly tanultunk először, de most kimásolom neked egy oldalról:A teljes értékű fehérjék minden szükséges aminosavat tartalmaznak. Ezek főleg állati eredetűek, három aminosav is van, ami nem fordul elő a növényekben.
Szóval ezért lehet veszélyes az egyoldalú táplálkozás.
Egyébként nem én akarok az lenni, aki majd megmondja a tutit, hisz bővebben tényleg nem mentünk még bele a témába.
Arról, meg, hogy minél több szükséges tápanyagot bevihess, szerintem ezerféle oldalt megtalálsz.
Igen, elég sok. Pl. a gyengébb immunrendszer, emésztési panaszok, gyengülő májfunkció, gyomorbántalmak, vitaminhiány. Ezeket ugyan lehet valamennyire pótolni táplálékkiegészítő tablettákkal, de a rendes, normális, változatos étkezést nem pótolja.
Azt kéne végre mindenkinek felfogni, hogy az ember MINDENEVŐ! A fogazatunk, a gyomrunk erre van berendezkedve, nem a fűevésre. És igen, vannak olyan nyomelemek, aminósavak, fehérjék, vitaminok, amik csak a húsfélékben, tejben, tojásban, halakban találhatóak meg. Ezeket nem lehet növényekkel helyettesíteni.
"a gyengébb immunrendszer, emésztési panaszok, gyengülő májfunkció, gyomorbántalmak, vitaminhiány."
Ezt valamivel alá tudod támasztani, vagy csak úgy bedobod ezt a kijelentést, és ezzel el van intézve?
Ugyanis a legtöbb vega/vegánra nem érvényes.
Én amióta nem eszem húst, azóta megszüntek az emésztési panaszaim, a rossz májértékem szintén, azóta még csak náthás sem voltam ,egyetlen egy szem gyógyszer sem szedtem - még egy fájdalomcsillapítót sem, és semmiféle vitamint vagy táplálékkiegészítöt sem szedek. A vérképem szerint semmiféle hiányom sincs, ami elötte volt, az is megszünt. A vérnyomásom optimális lett, a gyakori fejfájásom eltünt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!