Sose értem ezt?

Figyelt kérdés
Míert ronják el a vad húst borral? Hisz nem azért különleges mert vad ize van? Hamár vadat esznek miért ölik ki belőle vad ízt? Az ilyenek minek esznek egyáltalán vadat főleg akit zavar? De miérr természetes nem jöhet a közelébe semmien házi tenyésztett hús! A vad az legyen vad!
2020. aug. 21. 02:20
1 2
 1/15 Carragher_x ***** válasza:
94%
Azért nem érted, mert semmit nem konyítasz a gasztronómiához. A bor nem öli ki a "vadízt", hanem harmonizál azzal.
2020. aug. 21. 04:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Minek kéne harmonizálni? Nem kell ez megmagyarázni! De konyítok! Azért tesznek bemele bort mert túl sok nekik a vad íz ! Akkor minek esznek vadat kérdezem megint. Ezzel az erőves csibáljabak vadast, vagy egyenek házinyulat és tegyenek bele bort! De vadba minek? Még étkezés után egy pohárbor oké. De bele húsba? Elrontani a természetes aromáját a húsnak? Mi lett már ez gasztronomiai divat? Ez olyan mintha egy ragadozó fűvel enné az antilopot mert annak túl antolop íze van! Sőt a vadisznót is elrontják. Mire elkészül teljesen átvariálják az ízét! Ennyire nem bírják az álat természetes vad ízét? Én egy csepp bort se öntenék a vad húsra. Vad íz a mindenem. Mibél karakteresebb a vad ít minél autentikusabb annál nagyobb élvezetet nyújt.
2020. aug. 21. 04:50
 3/15 A kérdező kommentje:
Annak húsnak aminek már harmonizálni kell valamivel ott már baj van, na de nem vaddal! Hanem annak az ökörnek aki kitalálta. Egy vad hús legyen tökéletes magában. Én nég nyersen is megenném ha nem lennék tőle beteg.
2020. aug. 21. 04:57
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A vadhúst már ezer éve is borral készítették, elötte meg ecetes pácban áztatták - szóval divatról beszélni enyhén szólva is ostobaság!

Másrészt ha neked a "vadíz" a kedvenced, akkor készíts magadnak, ha neked ízlésficamod van, az magánügyed.

Ha az emberek 99,9 %-a szerint a bor és a vadhús íze harmonizál, és ezt az egész világon így tartják, akkor nem "mindenki hülye, csak te nem"!

´

A gasztronómia meg nem arról szól, hogy minden élelmiszer terméseztes formában, önmagában fogyasztanak, hanem arról, hogy ezeket kombinálják és így jobb, érdekesebb, sokrétübb ízeket kapnak!

2020. aug. 21. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
94%

" Én nég nyersen is megenném ha nem lennék tőle beteg."


Te MÁR MOST beteg vagy, de a fejedben!

2020. aug. 21. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én nem szeretem a bornak az ízét az ételben, így nem teszek bele, de azt hiszem a sav tartalma miatt teszik bele. A gasztronómiának ez egy "alapszabálya", hogy húshoz valami sav kell.
2020. aug. 21. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Én a boron kívül gombával, erdei gyümölcsökkel, sőt házidisznó szalonnájával is szoktam ölni
2020. aug. 21. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Sav? Istenem ez törvény vagy mi a fene. Miért lennék beteg? Nyersen a legtáplálóbb a hús!


"A gasztronómia meg nem arról szól, hogy minden élelmiszer terméseztes formában, önmagában fogyasztanak, hanem arról, hogy ezeket kombinálják és így jobb, érdekesebb, sokrétübb ízeket kapnak!"


Tegyék meg ezt milló etellel hússal na, és megis teszik, de a vaddal. Minek mixelni?


Az oké hogy xar tenyéztett silány minőségű ipari csirkét disznót stb feltuningolják, pont azokat nem. Pedig azokat kellene nem a vadat. A vad természetesen a legfinomabb ha megfőzzük, és enyhén fűszerezzük! A gomba oké mert vadak között elő növény faj. Szőlőlé ne idegesítsetek. Meg sav? Miért dobjátok fel citromlével. Istenem ilyen hülye emberiség.inkább enném nyersen magába mint felborozva!

2020. aug. 21. 17:35
 9/15 A kérdező kommentje:

Ja és "így jobb, érdekesebb, sokrétübb ízeket kapnak!"


Ha valakinek egy jó szarvaspörkölt nem érdekes és nem sokrétű az minek eszik vadat? az egyen csirkét pácolja ki, öntsön hozzá bort! Még ilyet! Hogy vad magában nem érdekes és nem sok rétű! Ti vagytok a betegek meg akik nem bírják a vad ízt és elrontsák borokkal. Gratulálok. Nem tudjátok mi a jó!

2020. aug. 21. 17:39
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, eddig nem gondoltam, hogy hülye vagy, csak kissé más mint az átlag.

Viszont most olvastam a mondatodat:


" A gomba oké mert vadak között elő növény faj "


Na most már én is azt mondom, hogy hülye vagy és ezt veheted készpénznek is. Só meg csak a sóbányában élő állatok húsához passzol, nem de bár ?

Ne felejtsük el, hogy a gyilkos galóca is a vadak közt él, így nyilván azt is főzhetsz a vadhúshoz.

Sőt tovább megyek, a vadak mellett rengeteg a vaddisznó szar, így gondolom a szarvas húshoz jól fog menni.

Benne van a nevében is szar + vas.

:)


A sav hozzáadást mindenhol írja a gasztronómia, így az biztosan így van, talán nem kellene feltalálnod a spanyol viaszt.

2020. aug. 21. 21:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!