Hengerelőhereverem kérdése:
Ha cukros vizet készítek és sok benne a cukor (úgy értem nagyon cukros vizet) akkor azt eltudom rakni hűtőben úgy, hogy 1 hétig vagy tovább (érdekelne külső határa is) elálljon és ne romoljon meg?
Figyelt kérdés
Igazából a "problémám" az, hogy nem szeretem limonádékészítésnél mindig felforralni a vizet, hogy a cukor rendesen elolvadjon és az lenne a kérdésem, ha csinálok ebből nagy mennyiséget akkor elraktározható-e esetleg több hétig is, úgy, hogy naponta 1-2x is kiveszem kikanalazom, merem amennyi kell és vissza. Csak én megcsinálnék egy kiló cukrot ha ez lehetséges és eláll megfelelő ideig. Előre is köszi a válaszokat(kb jövőhéten nézek fel újra és osztom a zöld kezeket)2014. nov. 21. 12:57
1/3 anonim 



válasza:





Elvileg eláll sokáig.
DE!!! én még soha nem forraltam vizet a limonádéhoz, söt nem is melegítettem fel, hanem az egy pohár (2-2,5 dl) vízbe teszek egy teáskanál cukrot, összekevetem és utána teszem bele a citromot. Eddig még soha nem volt olyan, hogy nem olvasd volna fel a cukor.
2/3 anonim 



válasza:





Ha kevergeted elég hamar feloldódik. Folyékony édesítő pláne.
Ha nem simán cukros víz hanem tényleg nagyon sűrű cukorszirup, az akármeddig eláll.
3/3 anonim 



válasza:





Készíts cukorszirupot, az a hűtőben hónapokig eláll.
1-1 arányban kell a víz és a cukor, csak addig kell melegíteni, amíg a cukor feloldódik.
De ne egy kiló cukorból, mert az életben nem fogy el. :) Csak a helyet foglalja a hűtőben. Sztem a negyed kiló is bőven elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!