A Balatonon kapható lángosnak mi a receptje?
Figyelt kérdés
ugye krumpli nem kell bele? mert nekem van egy amibe nem kell de azt nem lehet úgy kinyújtani és más is egy picit2010. aug. 3. 21:48
1/1 anonim válasza:
kb. 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő (hozzá egy csipet cukor) kb.3,5 dl langyos víz (az utolsó fél decit apránként add hozzá, a liszt minőségétől függ, hogy mennyi vizet vesz fel), só
Gyúródeszkára vagy dagasztóedénybe méred a lisztet, a közepébe mélyedést készítesz, abba beleborítod a kevés liszttel és a csipet cukorral elmorzsolt, kevés vízzel elkevert élesztőt (kovászt). Letakarva hagyod egy kicsit futni az élesztőt, majd kb. 10 perc múlva az egészet, minden hozzávalóval összegyúrod. Letakarva, meleg helyen keleszted legalább egy órát, utána átgyúrod, kis zsemlényi gombócokra szeded és letakarva még kb. fél órát keleszted. Lisztes kézzel formázod és forró zsírban/olajban kisütöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!