Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » (Jelentős) fogyás miatt...

(Jelentős) fogyás miatt rosszul lehetek a kávétól?

Figyelt kérdés

Sosem kávéztam rendszeresen, amikor néha ittam, akkor nem volt tőle semmi bajom. Most elég sokat fogytam, és talán a normális határ alatt is vagyok kicsivel. Mikor nemrég egy ismerősömmel kávéztam, úgy felpörgetett, hogy remegtem, és konkrétan rosszul éreztem magam.(Nem éhgyomorra ittam, és csak egy latte volt.)

Ez nem egyedi eset volt, azóta még kétszer előfordult (igen, legközelebb már más lesz a program a kávézó helyett).

Okozhat ilyet az, hogy esetleg túl sokat fogytam, vagy érdemes lenne kivizsgáltatni szerintetek?

2020. júl. 20. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes kivizsgáltatni.

Amúgy koffeint hathat rád így.

Érdemes lenne a vércukrodat, vérnyomásodat

is vizsgáltatni.

2020. júl. 20. 13:38
 2/7 A kérdező kommentje:
Kb két hete voltam orvosnál illetve vérvételen, a cukrom normális, a vérnyomásom alacsony volt, annyit mondtak, hogy igyak többet.
2020. júl. 20. 13:41
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a testsúly-kg-ra jutó koffeinmennyiség számít, ha nagyon kis súlyod van, akkor egy normál adag kávéban már túl sok lehet.
2020. júl. 20. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy hasznos olvasmány a témában:

[link]

Egyébként tudtommal igen, a testsúlyon, egyéni érzékenységen kívül sok tényező határozza meg, mennyire bírja valaki a koffeint. Hozzászokás kérdése is. Egy nagydarab férfi, aki reggelente két feketével indít, valószínűleg jobban bírja a koffeint, mint az, aki hébe-hóba ledönt egy kapucsínót.

2020. júl. 20. 14:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja egyébként, ha úgy érzed, rosszul vagy a koffeintől, ajánlott elég sok vizet meginni, akár egy litert is, ha bírod (nyilván, nem egy szuszra :)). Nekem bevált párszor, elég hamar helyretett.
2020. júl. 20. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
68%

a túl sok kávéfogyasztás jele a remegés,tenyérizzadás,szédülés,hányinger

Ne kávézz ha nem birod

2020. júl. 20. 15:20
 7/7 anonim válasza:
52%

Nem kávéztál eddig rendszeresen, tehát nem igényelted a kávét. Sem mentálisan-sem fizikálisan.

1) mentálisan? Igen, mivel a fogyókúra előtt valószínűleg nem volt elégtelen a mennyisége a tapanyagbevitelednek így volt elég energiád a mindennapokhoz akár, kevésbé voltál fáradékony.

Az agyad tudatalatti része összekötötte a kávézást az energianyeréssel, ami után úgy érezheted átmenetileg feldobódtál.

Ha most azt mondanád, te tényleg az íze miatt iszod, ilyen hirtelen sűrűbben kívánod, kérdem én? Nincsenek véletlenek, vagyis vissza is érkeztünk az előbbi gondolatfejtésemhez.

2) fizikálisan? Az orvos, aki a vérnyomásod optimalizálására több folyadékot javasolt tudja hogy az ideálisnál kevesebb a testsúlyod? (ilyenkor beszelunk soványságról) És azt hogy fogytál monstanság? (valószínűleg tartom a leírásod alapján hogy alultáplált is vagy, persze a kettő nem feltétlen jár együtt, ezt fontos tisztázni!)

A tested könyörög. A szervezeted pedig próbál még annak ellenére is éltetni, hogy te nem adod meg neki az alapszükségletek. Ilyenkor beveti a vészfegyvert: vagyis te megkívánod a kávét.

Azt javaslom kezdj el többet enni, és ha nem is szeretnel rogton a hizasra gondolni, próbálj tudatosan táplálkozni. És bevinni a megfelelő mennyiségű tápanyagokat. Ha sportolsz emellé de nem túl intenzíven, jót fog tenni a szívednek. Addig pedig lehetőleg minimalizáld a koffein fogyasztását, mivel így csak mégjobban összezavarod és megnehezíted az így sem könnyedén működő szervezeted dolgát!!

/nem vagyok szakember, de azért remelem tudtam segíteni, 16/l. /

2020. aug. 8. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!