Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ma ittam szódabikarbónát...

Ma ittam szódabikarbónát ecettel. És aztán tejet. Lehet valami bajom tőle ?

Figyelt kérdés
Elégé hányingerem van, de nem szeretnék hányni...

2020. júl. 12. 00:32
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Szódabikarbóna vízben elkeverve (pl 1 kávéskanálnyi 1 dl vízben) megböfögtet, segít megszüntetni a teltség érzést. Ecettel nem tudom milyen lehet vagy miért ittad együtt... A tej meg elvileg 'jó mindenre', lúgost savasítja savast lúgosítja (egyszerűen megfogalmazva).... Szerintem hasmenésed lehet ezektől, meg hányingered, ha az van, a szervezeted jelzi hogy nem tetszik neki... Valamelyik ingernek engedj és tisztulj ki... És többet ne igyál ecetet...
2020. júl. 12. 00:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Kémiaórák kimaradtak... ecetsav + szódabikarbóna (lúg)—-> na mi lesz ebből megfelelő arányban keverve? Valami semlegeshez közeli pHjú, fosízű lötty.... vagy kevésbé savas ecet, ha nem kevertél bele elég szódabikarbónát.... hogy ezt minek akarná bárki meginni...
2020. júl. 12. 08:25
 3/3 anonim válasza:
100%
A szódabikarbóna vízben oldva semlegesítí a gyomorsavat. Ha előtte még raksz bele ecetet és akkor iszod meg, mikor reakció lép fel a kettő között, akkor tulajdonképpen serkented a bélmozsást és kisebb mértékben de semlegesítí a gyomorsavat is
2020. dec. 29. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!