Ma ittam szódabikarbónát ecettel. És aztán tejet. Lehet valami bajom tőle ?
Figyelt kérdés
Elégé hányingerem van, de nem szeretnék hányni...2020. júl. 12. 00:32
1/3 anonim válasza:
Szódabikarbóna vízben elkeverve (pl 1 kávéskanálnyi 1 dl vízben) megböfögtet, segít megszüntetni a teltség érzést. Ecettel nem tudom milyen lehet vagy miért ittad együtt... A tej meg elvileg 'jó mindenre', lúgost savasítja savast lúgosítja (egyszerűen megfogalmazva).... Szerintem hasmenésed lehet ezektől, meg hányingered, ha az van, a szervezeted jelzi hogy nem tetszik neki... Valamelyik ingernek engedj és tisztulj ki... És többet ne igyál ecetet...
2/3 anonim válasza:
Kémiaórák kimaradtak... ecetsav + szódabikarbóna (lúg)—-> na mi lesz ebből megfelelő arányban keverve? Valami semlegeshez közeli pHjú, fosízű lötty.... vagy kevésbé savas ecet, ha nem kevertél bele elég szódabikarbónát.... hogy ezt minek akarná bárki meginni...
3/3 anonim válasza:
A szódabikarbóna vízben oldva semlegesítí a gyomorsavat. Ha előtte még raksz bele ecetet és akkor iszod meg, mikor reakció lép fel a kettő között, akkor tulajdonképpen serkented a bélmozsást és kisebb mértékben de semlegesítí a gyomorsavat is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!