Fel tudnátok sorolni az összes menzás főételt, amik a reform előtt voltak?
Most már ugye mindennek egészségesnek kell lennie, de szeretném összegyűjteni, felidézni a klasszikusokat, szóval elsősorban olyanok válaszát várom, akik az 1980-1990-es években menzáztak. Az édes ételeket ne vegyük ide, csak a sós főételeket.
Segítek kategorizálni:
- főzelékek (bab, borsó, krumpli, répa, sárgaborsó, sóska, spenót)
- krumplis ételek (csirkecomb párolt káposztával és hagymás törtburgonyával, marha meggymártással, rántott húsok krumplipürével)
- rizses ételek (bélszínroló, borsos tokány, rántott húsok, rizseshús, sült máj)
- tésztás ételek (bakonyi, pörköltek)
- egyéb
Na srácok, ha márbelementetek a témába, egyrészt a higított csokipudinggal leöntött piskótakocka az nem főétel volt, bár az volt nekem az ünnepnap a menzán..
Viszont,volt valami tésztafajta, általában ilyen csirkepaprikás szerű cuccal volt leöntve,a tészta ilyen kagylószerű volt, és nem standard tésztasárga, hanem kicsit barnás-foltos.
Na az milyen tészta voltpontosan, ki mondja meg?
Főétel... Nem figyeltem eléggé a kérdést. És levest és desszertet is írtam. Bocsánat. :(
Elragadtattam magam és össze szedtünk ketten sok mindent, amire emlékeztünk a menzán.
Elnézést :(
Nincs bocsánat! Kínhalálok halálával lakolsz ezért: pörköltszaftban úszó tökfözeléket kell enned élted végéig!
:p
Ohh jaj nekem!
Csak ne menzás pörkölt szaft legyen!
Az egyik válaszoló nagyon korrekten összeszedte a listát. Mifelénk volt még "bolognai spagetti" néven futó szétfőtt tészta valami mártással, ami kolbászt tartalmazott. Nagyon zsíros volt, erre emlékszem, rettenetesen fájt a hasunk utána.
Középiskolában kollégista voltam, ott a konyhásnénik nagyon bajnok görög gyümölcslevest főztek, azt nem győztük enni, olyan jó volt :)
Zöldbabot viszont a mai napig nem eszem, az iskolai menza miatt. Öreg, szálkás zöldbabból csinálták a főzeléket, és a szálka keresztbe állt a torkomban. Sose feledem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!