Milyen ételt vigyen a párom a munkahelyére? Bővebben lent.
Az enyèm az előző napi ebèdből szokott vinni.
Vagy pedig szendvicset, uborka, paradicsom, sajt... :)
A szendvicsnek számtalan variációja létezik, és igazából csak 4-5 órát kell kibírnia.
Nálunk most nem győzöm csinálni a pirított szendvicset (természetesen hidegen is ehető).
De a kánikulakajának számító főzelékek, mint amit már írt is valaki, füstölt húsokkal, kolbásszal, kenyérrel igazán laktató ebéd.
Valóban nem hülyeség a hűtőtáska, az én férjem is abban viszi a kaját.
Le lehet sütni oldalast vagy tarját, amit hidegen is meg lehet enni. A sült vagy rántott csirkét én nem szeretem másnaposan, mert lesz egy nekem kellemetlen mellékíze.
Lehet tölteni dagadót, csinálni göngyölt húsokat, rántott vagy sült csirkemájat, hozzá hagymás-ecetes krumplisalátát.
Gyümölcslevesek, tökfőzelék, zöldbab és zöldborsó főzelék, mind ehető hidegen is. Ahogy a szilvás gombóc, nudli, vagy a derelye is.
Gyakorlatilag minden, ami nem túl zsíros és nem romlik az állaga(pl. nem áll össze tömbbé) ha nincs melegítve, mindent lehet enni hidegen is, talán a húsleves kivételével.
Persze, hangsúlyozom, mindezeket hűtőtáskában/szatyorban, jégakkuval felszerelve szállítani.
Nem tudom hányan vannak ott a munkahelyen, de fejenként beadva 2-500 Ft-ot, már lehetne venni egy (használt)mikrót ami rengeteg gondot megoldana és az árát százszorosan behozná, mert nem a drága bolti kajára kellene kiadni.
Pár hete/hónapja volt hasonló kérdés.
Egy rakás ötletet írtunk, plusz persze a hűtőtáska....
Szalámis/kolbászos, vajas szendvics, mehet bele sajt, mindenféle zöldség, pl. paprika, uborka, retek, paradicsom.
Esetleg mellé egy alma.
Ne felvágottas legyen, mert az megromlik.
Ha nincs időtök szendvicskészítésre, akkor esetleg péksütemények: a csokisak, pl. kakaóscsiga nem jók, mert a csokoládé hamar megolvad, ha meleg van, és ragad majd tőle mindene! Sajtos, baconos kiflik, croissant-onok, esetleg pizza, pizzás csiga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!