Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ketten vagyunk terhesek egy...

Ketten vagyunk terhesek egy munkahelyen! Lehet gond? SOS Bővebben hogy értsétek lent van minden félek nagyon!

Figyelt kérdés

Lehet buta vagyok ezen a téren de nagyon meg vagyok ijedve!

8 hetes terhes vagyok.A munkáltatómnak azonnal elmondtam nem akartam vele gondod.Egy kicsit részletes írnám le hogy értsétek és bocsi ha hosszú lesz!

4-en dolgozunk egy boltban(falu). Minden másnap vagyunk. 2-2-en. 6 órába vagyunk bejelentve. Nagyon félek,hogy kijelent a fönőköm szülés előtt.Mondtam neki,hogy nekem szükségem van a gyed-re hiszen ha már 3,5 éve dolgozom legyen értelem!2. baba! Nem is mondott úgy semmit csak kérdezte,hogy meddig akarok dolgozni!Hát az évet mindenképpen mindegy ennek nagyon sok oka van!Most vettünk házat,csináljuk,hitel illeték.Csak jövőre költöznénk!Mondtam neki ha nem bírom elmegyek táppénzre és akkor habogott,hogy hát de neki táppénz alatt is fizetni-e kell engem és ahogy láttam ez nem tetszett neki!

De ami a legjobb ma kiderült hogy a másik kolléganőm is terhes. Kb annyi idős lehet mint és mert 2 hónapja nem jött meg neki de legelőször negatív lett a teszt és ma csinált másikat pozitív lett!Holnap megy dokihoz!

Most még jobban félek,hogy mi lesz.Tehetnek valamit,hogy mind ketten terhesek vagyunk?Mi mit tudnánk tenni,hogy ne mondjon fel nekünk? Attól félek hogy fogja mondani,hogy írjuk meg úgy a papírt,hogy én mondok fel neki,mert úgy tudom ő nem teheti ezt meg most!Nem tudom mi lesz akkor!De nem akarom aláírni de félek a következményektől is!Segítsetek létszi!!!!

2016. júl. 20. 14:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%
Ne írj alá semmit. Ne féljél.
2016. júl. 20. 14:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy terhes nönek nem lehet felmondani, az törvényellenes.
2016. júl. 20. 14:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Mitől is félsz? Nem rúghat ki (ha mégis ki akar beperelheted).

Te meg nyilván nem vagy olyan hülye hogy felmondj, akkor se ha azt kéri. Kényszeríteni meg nem kényszeríthet nyilván, szóval az a lényeg hogy ne írj alá semmit sem semmilyen kilépéssel kapcsolatban.

Azt persze jó ha tudja a munkáltató hogy meddig szeretnél dolgozni hogy tudjon időben új embert keresni a helyedre.

Amúgy akár most is elmehetsz táppénzre és akkor sem rúghat ki.

2016. júl. 20. 14:17
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondhat fel. Ha megteszi,fel is jelentheted. Ne írj alá semmit és kész.
2016. júl. 20. 14:22
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondhat fel, max rávesz, hogy írd alá a felmondásod. Ezt nehogy megtedd! Ha félsz esetleg, vagy nem tudsz úgy ellent mondani neki, akkor csak annyit mondj neki, hogy egy pillanat, bekapcsolom a hangfelvételt a telefonomon. Máris nem lesz olyan nagy a szája, hidd el.
2016. júl. 20. 14:28
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
Bejelentetted a várandósságod,nem rúghat ki és nem is kényszeríthet rá!!esetleg emailben vagy ajánlott levélben elküldhetsz neki egy orvosi igazolást a terhességedről.ha szenyózik,kérd meg az orvosod,hogy vegyen fel táppénzre,mindenképp veszélyeztetett terhesként.a táppénzed 30%át vissza kell fizetnie az államnak havonta,ezért van kifakadva,de ne törődj vele !!!
2016. júl. 20. 14:28
 7/13 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Ahogy a többiek is írták: semmiképp se hagyd, hogy rávegyen, hogy te mondj fel vagy hogy közös megegyezéssel szűnjön meg a munkaviszonyod. Semmiféle legális eszköze nem lehet arra, hogy erre rávegyen. Ha lehetetlenné teszi, hogy végezd a munkád, mert annyira elmérgesedik a helyzet, akkor tényleg írasd ki magad táppénzre. Azt is írták már, hogy ez azt jelenti, hogy a főnöködnek fizetnie kell az államnak a táppénzed egyharmadát. Tehát nem "téged" kell fizetnie, nem kell a mostani fizetésednek megfelelő összeget fizetnie utánad, csak a bejelentett bruttó fizud 60%-ának a 33%-át. Persze azt vedd figyelembe, hogy te is csak a bejelentett fizud alapján kapsz majd táppénzt.

Szívás egy ilyen helyzet a munkaadónak, de sajnos ez van. Neked a saját érdekedet kell nézni, márpedig az az, hogy kapj csedet és gyedet. Inkább próbálj meg normálisan megegyezni a főnököddel, hogy tényleg mész dolgozni, amíg csak bírod, számíthat rád, és tudni fogja, mikor kell új embert felvennie. Jobban jár, mintha nem hagy más választást, minthogy táppénzre menekülsz, aztán vehet fel mást, fizetheti azt is, meg a te táppénzharmadodat is... Neki is az a jól felfogott érdeke, hogy nem cseszeget benneteket a kolléganőddel együtt.

2016. júl. 20. 14:51
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Ne félj! A törvény veled van, pont az ilyen munkáltatók miatt! Mindenki igazat írt, hidd el nyugodtan, hogy nem tehet veled semmit! Ha mégis, akkor újra ki ide egy kérdést és biztos, hogy lesz itt olyan hozzáértő, aki fog tudni segíteni! De tényleg ne írj alá semmit!!!
2016. júl. 20. 16:08
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Akarhonnan nezzuk a torveny melletted all.. most te vagy elonyben! Ugymond..

O kell tartson toled, barmit tenne vagy mondana mond meg neki h nem tehet semmit, nem rughat ki es ne jatszon a tuzzel mert bepereled...

2016. júl. 20. 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:
82%
5ös, ez szép és jó, csakhogy mindenki tudja hogy hangfelvételt a rajta szereplők beleegyezése nélkül nem lehet készíteni, így nemcsak hogy nem veszik figyelembe, de a munkáltató fel is jelentheti a kérdezőt...
2016. júl. 20. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!