Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen a rendes étel? Vagy a...

Milyen a rendes étel? Vagy a nem rendes? Mire mondjátok, hogy rendes étel?

Figyelt kérdés
Például a tojásos-kapros tészta az-e? Vagy a rizs szójaszósszal és tengeri algával meg tonhalkonzervvel?

2020. jún. 22. 10:05
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Nekem minden rendes étel ami főzve,sütve,párolva stb. készül.Más kérdés hogy megeszem-e?
2020. jún. 22. 10:13
 2/10 anonim ***** válasza:
40%

Rendes étel, aminek mellé ülsz, és kanállal, késsel, villával szépen bekajálsz.

Nem rendes étel, amit szalvétába, vagy papírzacsiba csomagolva, akár utcán, strandon, stb. helyen is bekajálsz, mint a Mekis-kaják, a hot-dog sült krumplival, lángos és társai.

2020. jún. 22. 10:25
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Mert én már többször megkaptam, hogy amiket kajálok nem rendes ételek, mert nincs nevük, tehát nem tárkonyos csirke vagy mákostészta, hanem hasonló a fentiekhez, abból főzök, amit találok otthon.
2020. jún. 22. 10:30
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Hát ezt ne idegenektől kérdezd, hanem azoktól, akik ezt mondják neked!
2020. jún. 22. 10:56
 5/10 Mansour ***** válasza:
100%

Attól függ, mit értünk a "rendes" szó alatt. Az emberek többsége azt, hogy megszokott.

Neve bármilyen ételnek lehet, ha mondjuk valaki elkészít egy nem szokványos ételt, és elnevezi. Van sok egyedi ételnév, amit lehet, hogy csak egy családon belül ismernek. De ha már fölteszik a receptet az internetre, könnyen közismert étel lehet belőle.

Aztán lehet a "rendest" úgy is értelmezni, ahogy a 2-es válaszoló írta, tehát hogy rendes, illendő körülmények között fogyasztott étel.

De úgy is lehetne értelmezni, hogy az egészséges, tápláló étel a rendes. Ilyen szempontból az általad leírt dolgok sokkal rendesebb ételnek számítanak, mint valami instant zacskós borzalom.

2020. jún. 22. 11:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem minden étel rendes, max nem az én ízlésem, meg nem eszem meg... Sokat hallom ezt a rendes étel dumát, de rosszul vagyok tőle. Mindenki egye azt amit jónak lát. Én nem eszem mekis hamburgert, de ha valakinek az a rendes étel... Én meg szeretem a spenótot 😁
2020. jún. 22. 11:16
 7/10 anonim válasza:
18%

Rendes étel az, ami megfelelő arányban tartalmaz zsírt, fehérjét és szénhidrátot.

Hogy kinek mi a megfelelő arány az egyéni.

A zacskós levest is főzni kell, még sem rendes étel, mert szimpla szénhidrát.

A mirelit pizzát is sütni kell, még sem rendes étel, mert szimpla szénhidrát, minimális fehérjével, meg zsírral. (Feltéttől függ, de ugye eléggé kispórolják róla)

De a főtt krumpli és a párolt csirkemell is rendes étel, ha valami betegség miatt, az adott illető zsírszegény diétán van.

2020. jún. 22. 11:17
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
A családomnak (szülők, nagyszülők) ezek a "miszmasz" kategóriában futnának. Aztán mikor felhív a Dédi, hogy elújságolja, milyen szépen megették a gyerekeim a rendes ebédet, ami mint kiderül, sültkrumpli volt és fasírt, akkor tikkelek kicsit... :))))
2020. jún. 22. 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleimnek pl. a szendvics sem rendes étel, pedig ugyanaz van benne, ami a tányéromon lenne, csak praktikussági okokból beleteszem két kenyér közé. Persze ha külön van a tányéron a hús, a zöldség, a kenyér - akkor az már rendes étel. :D
2020. jún. 22. 11:55
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Rendes ételnek" felénk a napszaknak megfelelő ételt nevezik, tehát délben a főtt ételt. Ugyanezt a főtt ételt, ha reggelire ennéd, akkor már nem "rendes étel" mert reggelire általában nem eszünk kelkáposzta főzeléket, vagy bablevest, ebédre meg szendvicset, vagy egy tábla csokit. Ilyenkor jön a kérdés, hogy "Miért nem rendes ételt eszel?"

És itt most nem azokat akarom bírálni, aki ettől eltérően étkezik, hanem csak a kérdésre válaszoltam.

2020. jún. 22. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!