Miért van az, hogy vkinek ízlik egy étel vkinek nem? 😂
Kínait, vagy legalábbis japán soba levest akarok enni, de nem tudom megeni. Ez már a 4 soba levesem de nem jön be.
Szóval akarok enni, mert jól néz ki és szeretem az ázsia kultúrát, de nagyon nem tudom megenni. Ehez nem elég akarat erő.
Elöször is kérdés, hogy igazit próbáltál, vagyvalami készételt? Mert azok gyakorlatilga ipari szemétnek jók, ennivalónak nem.
Ha tényleg kiváncsi vagy rá, hogy milyen, akkor egy eredeti japán étterembe (nem kifözde, meg valami olcsó hely) menj, és ott kóstold meg. Így több esély van arra, hogy megtetszik, nem müanyagokkal teletömött vacakot adnak, hanem normál összetevökböl készítik. (Ezért kell olyan helyre menni, ahol nem az olcsóság a lényeg, az olcsó helyen amit lehet, kispórolnak belöle)
Ha ott sem ízlik, akkor ez nem az az ízvilág, ami neked passzol, ilyen mindenkivel van.
Még akik csak a hagyományos magyar könyhát szeretik, azoknál is van olyan fogás, ami ránézetre tetszik nekik, megenni meg mégsem bírják.
Az a gond, hogy nekem a hazai kaják sem ízlenek annyira. Megeszem mert meg kell és nem olyan vészes, meg bírom enni.
A másik meg, hogy hiába nem ízlik vmi tovább akarom próbálgatni, hiába tudom hogy nem ízlik. Szóval nem hiszem hogy abba hagyom, de vhogy meg kéne a egyem 😂.
És igen csak zacskós/dobozos levest vettem. A barátnnek írlik és egyszer el akarunk menni kínai étterembe és tuti vmi különleggeséget kérnék, már csak az ismeretlen, kiváncsiság is vonz😂.
Ha sokat eszek ilyen sz@rokat megszeretem, szerintetek?🤔😂
Ha az ember nézi a tudományos műsorokat, akkor azt látja, hogy alapvetően genetikai okokra vezethető vissza, illetve, hogy az anya milyen ételeket fogyasztott. Nagyon érdekes, mikor figyelik a fejlődő gyereket, miközben az anya csokit eszik. A gyerek elkezd vigyorogni a méhben.
Az ízlelő rendszere is jócskán különbözik az embereknél.
Saját gondolatom, hogy aki mindent szeret, annak tök szar az ízlelése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!