Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Gond, ha kinn maradt éjjelre...

Gond, ha kinn maradt éjjelre az étel?

Figyelt kérdés

Este negyed 8 körülre lettem kész az Uncle Ben's szósszal, csirkemell van benne. Mivel forró volt, így várni akartam a hűtőbe tétellel, amíg kihűl, de végül csak reggel fél 8-8 körül került be.

Megromolhatott ennyi idő alatt?

2020. jún. 4. 12:23
 1/9 anonim ***** válasza:
74%
Semmi baja sincs, nyugodtan megeheted!
2020. jún. 4. 12:31
 2/9 anonim ***** válasza:
16%
Én nem enném meg, ha már fél napot kint volt. Azért az nem egy-két óra. 20 fok körül van a lakásban, az nem túl jó az ételeknek.
2020. jún. 4. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
29%
Én sem enném meg, ki tudja mi köpte be, mi mászott rá, a bomlasztó baktériumoról nem is beszélve. Az ételt 90 percen belül le kell hűteni, úgy biztonságos a fogyasztása.
2020. jún. 4. 13:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A fedő rajta volt végig, így semmi nem mászott bele/köpte be, az biztos.

Szagra, kóstolásra semmi baja nincs, így végül ettem belőle egy kicsit. Remélem, nem bánom meg! 😅Mindenesetre legközelebb tuti nem hagyom kinn!

2020. jún. 4. 13:37
 5/9 anonim ***** válasza:
68%
Legközelebb állítsd a fazekat hideg vízbe s kb. fél óra után lehül annyira, hogy beteheted a hütőbe.
2020. jún. 4. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
23%
minek kéne a fazekat belerakni hideg vízbe? egyszerűen át kell tenni egy tiszta műanyag vagy üveg edénybe és várni 10 percet és langyosan mehet be a hűtőbe
2020. jún. 4. 16:38
 7/9 anonim ***** válasza:
61%
6#, a profi szakácsok ajánlják a hideg vizbeni gyors hűtést, főleg nyáron de azért te csak csináld a magad módján.
2020. jún. 4. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
32%

Hát biztos igazad van, én

1) nem fogom szétbacni a bevonatot az edényen

2) nem pepecselek vele fél órát 10 perc helyett

3) amúgy sem rakok fazekat a hűtőbe

Ja és várom annak a profi szakácsnak a jelentkezését, aki ezt ajánlotta és magyarázza el ez miért is jó!

2020. jún. 4. 17:23
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi bajod nem lesz tőle! Nincs kint 35.fok. Nálunk tök hűvös a lakás, nincs még annyira felmelegedve. Nem napokig volt kint.
2020. jún. 4. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!