Szoktatok kidobni ételt? Ha nem, hogy csináljátok?
Nem igazán. Annyi friss cuccot vásárolok, ami egy hétre elég, a többi meg (száraz magok, babok, tészta, rizs, konzerv) sokáig eláll. Nem finnyáskodok, ha két-három napig ugyanezt kell enni, de alapvetően ritkán szoktam túl sokat főzni, minden el szokott fogyni max két nap alatt.
Ha nem akarok valamit kétszer enni, akkor csinálok mellé salátát vagy másmilyen köretet, vagy valami mást, hogy azzal kicsit feltuningoljam.
A saláta meg amúgy mindig jó ötlet, ha a végét járó zöldségekkel kell valamit kezdeni.
Nálunk előfordul, hogy 2-3 napig eszünk egyfajta főtt ételt. Ilyenkor általában a köretet, savanyúságot váltogatjuk hozzá, vagy pl. a húsféléket feldobjuk valami szósszal, a tésztákat egyik nap sósan, máskor édesen tálaljuk. Egyébként jó ötlet lehet ilyen mini ételhordókra beruházni. Sokszor egy adag étel is elfér bennük, mégsem foglalnak annyi helyet a fagyóban.
Megoldás még, hogy szomszédoknak viszünk át belőle. De kidobni nem szoktunk semmit egyébként.
Utolsó vagyok.
Élelmiszerek kapcsán annyit tudnék még hozzátenni, hogy mi nagyrészt előteremtjük magunknak a zöldségeket és gyümölcsöket, így tudjuk, minek van éppen szezonja, ahhoz igazítjuk az étkezéseket. Illetve jó alternatíva lehet még az otthoni tartósítás - lekvárfőzés, befőttek eltétele, kovászos uborka, savanyú káposzta készítés... Ha van rá lehetőség. :)
Soha nem dobok ki semmit. Általában 2 napra főzök, ha mégis marad, vannak bejáratott praktikák, hogy a maradékot hogyan lehet átvarázsolni más kajának, pl.
- pörkölt-maradékból gulyásleves, vagy töltött, rakott zöldségfélét (tököt, káposztát, hasonlókat) lehet belőlük készíteni. De tökéletes egy lábaskányi pörkölt-maradékból rizses-húst, húsos tarhonyát, paprikás krumplit készíteni, megbolondítja, ... kismillió lehetőség
Törtkrumpli maradékból lehet krumplis tésztát, krumplis lángost készíteni
- Maradék főtt tésztát: hőálló edényt kiolajazol, bele a tészta, felöntöd sűrűre kavart palacsintával, és bedugod a sütőbe.
- Maradék sültből brassóit, vagy felkockázva párolt vegyes zöldségekkel ismét asztalra tenni
Mi az, amiből leginkább szokott maradni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!