Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szoktatok kidobni ételt? Ha...

Szoktatok kidobni ételt? Ha nem, hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Én sajnos elég gyakran, de annyira rossz érzés, mert egyébként nem szeretek pazarolni, de sajnos mindig megtörténik.
2020. jún. 19. 13:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
fagyasztok, amit lehet.
2020. jún. 19. 13:28
 2/20 anonim ***** válasza:
87%

Nagyin ritkán.

Héti menüt írok és lista alapján vásárolok, így eleve nincs itthon sok alapanyag és nem is nagyon van lehetőségük megromlani.

2020. jún. 19. 13:31
 3/20 anonim ***** válasza:
76%
Az a kis maradék ami van, megy a disznónak. Utána majd azt is megesszük, tehát gyakorlatilag a maradékot mi esszük meg.
2020. jún. 19. 13:39
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Gyakorlatilag nem dobok ki semmilyen ételt (kivéve, ha pár faalatnyi marad a tányéron).

Ha legalább egy adagnyi maradék van, azt lefagyasztom, ha csak kicsit kevesebb, akkor meg átalakítom - majdnem mindent tovább lehet fejleszteni.

2020. jún. 19. 13:44
 5/20 anonim ***** válasza:
81%
Nem nagyon, annyi ételt vásárolok-készítek amennyi elfogy. Ha mégis valami marad megeszi a kutya, aki valójában egy konyhamalac, megeszik mindent :-)
2020. jún. 19. 13:47
 6/20 anonim ***** válasza:
90%
Nem. Pedig nem írok listákat meg semmi ilyesmi. Ki tudom számolni, annyit főzök, amennyi elfogy - hacsak nem direkt több adagot akarok főzni, akár hogy több napra legyen elég vagy mehessen a fagyasztóba. Mindig igyekszem a leghosszabb lejáratú élelmiszereket megvenni.
2020. jún. 19. 13:57
 7/20 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon ritkán. Mindig annyit főzök amennyi biztosan elfogy.
2020. jún. 19. 14:09
 8/20 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, milyen típusú ételeket dobsz ki?

Simán lehet a maradékokat "újragondolni", és upcyclingolni. :)

Ha meg nem ilyen jellegűeket dobsz ki, akkor legközelebb kevesebbet kell főzni belőle, vagy lefagyasztani.

2020. jún. 19. 14:14
 9/20 anonim ***** válasza:
80%
#4: áhh, most látom, hogy már leírtad előttem kb. ugyanazt ((as voltam)
2020. jún. 19. 14:14
 10/20 anonim ***** válasza:
81%

Nagyon ritkán, ha nem akarjuk ugyanazt enni, mint előző nap, akkor átalakítjuk a maradékot, ill. van pár "hűtőtakarító" étel is, amit ilyenkor főzni szoktam. Ezen kívül igyekszünk annyit vásárolni, amennyit biztosan elhasználunk és nem romlik meg.

Nagyon kicsi a fagyasztónk, így az nem opció.

2020. jún. 19. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!