A mirelit péksütemény miért úri huncutság?
A családban, környezetemben többen is mondták,hogy micsoda luxus, amit csinálok.
Alapból Németországban dolgozom, csak még a vírus előtt hazajöttem.Még mindig home officeban vagyok.
Én utálok mindennap boltba menni.Németországban a nap bármelyik pontján megy az ember csurig van a szupermarket, meg alig lehet szabad parkolóhelyet találni.
Ezért elkezdtem, elősütött mirelit pékárukat venni.Kint sokfélét lehet venni.
A lényege,hogy fagyottan betesszük a sütőbe kb 20 percig és mikor megsül, olyan, mintha most sütötte volna a pék, meleg , ropogós, belül puha.
Mindig annyi zsemlét sütök, amennyit megeszek, így nem kerül a kukába péksütemény.
Mikor hazajöttem, egyedül a Metróban találtam ilyeneket, most már a LIDL-ben is van.
A családomban, barátok is azt mondják,hogy micsoda luxus mindennap zsemlét sütni.Nem értem,hogy ebben mi a luxus.
Szerintem, racionális.
Szerintem meg, annak nincs értelme, amit Magyarországon csinálnak a legtöbben.Megvesznek 10 zsemlét meg 3 kenyeret hétvégére.Aztán, utolsó nap mindenki fintorogva eszi meg, mert már nem olyan.
Nem nagyon volt benne a kultúránkban, mint ahogy látod is, kínálat se olyan mint Németországban, viszont ami néhány helyen volt, azok között voltak elég túlárazottak.
Zsemlét mondjuk nem tudom, de pogácsából, egyéb sós, édes mirelit sütikből most is vannak olyan áron, hogy az ember csak pislog.
Lehet, hogy abból indultak ki, hogy biztos jó drágán veszed.
Pedig amúgy egyre több olcsóbb termék is van, én pl rendszeresen veszek sajtos pogácsát, néhol tök olcsón ki lehet fogni, annyi hogy itthon teszek még rá egy kis sajtot.
mi ėvek ota ezt csináljuk hogy kalåcsot,zsömlėt fagyasztoba teszük ės akinek kell az ki vesszi ės beteszük mickroba megmelegiteni.
azt kėsz.
Azért tartják luxusnak, mert jóval drágább a fagyasztott, mit a friss, és akkor még add hozzá az áramot, gázt, amivel sütöd.
Nem tartom luxusnak, de takarékos megoldásnak sem.
Néhány érthetetlenül felpontozott ember nem igazán értette meg a lényeget, pedig elég egyszerű szavakkal, és egyértelműen van fogalmazva. Ennek ellenére sikerült behelyettesíteni valami fantáziálgatással a valóságot.
A kérdező nem kész pék árut fagyaszt le, hanem elősütött, mirelitet vesz.
Nem épp ugyanaz a kettő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!