Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A mirelit péksütemény miért...

A mirelit péksütemény miért úri huncutság?

Figyelt kérdés

A családban, környezetemben többen is mondták,hogy micsoda luxus, amit csinálok.

Alapból Németországban dolgozom, csak még a vírus előtt hazajöttem.Még mindig home officeban vagyok.

Én utálok mindennap boltba menni.Németországban a nap bármelyik pontján megy az ember csurig van a szupermarket, meg alig lehet szabad parkolóhelyet találni.

Ezért elkezdtem, elősütött mirelit pékárukat venni.Kint sokfélét lehet venni.

A lényege,hogy fagyottan betesszük a sütőbe kb 20 percig és mikor megsül, olyan, mintha most sütötte volna a pék, meleg , ropogós, belül puha.

Mindig annyi zsemlét sütök, amennyit megeszek, így nem kerül a kukába péksütemény.

Mikor hazajöttem, egyedül a Metróban találtam ilyeneket, most már a LIDL-ben is van.

A családomban, barátok is azt mondják,hogy micsoda luxus mindennap zsemlét sütni.Nem értem,hogy ebben mi a luxus.

Szerintem, racionális.

Szerintem meg, annak nincs értelme, amit Magyarországon csinálnak a legtöbben.Megvesznek 10 zsemlét meg 3 kenyeret hétvégére.Aztán, utolsó nap mindenki fintorogva eszi meg, mert már nem olyan.

2020. jún. 18. 21:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk ezek csak nemrég jelentek meg (előtte max a fornettinek vagy a princessnek voltak ilyen mirelit változatai, de azért az más), és még idegen dolog ez az embereknek. És ugye nálunk az a szokás, hogy ami új, azt utálni kell, és aki él vele, azt le kell szólni. :D Szerintem felesleges ezen görcsölnöd.
2020. jún. 18. 21:15
 2/13 anonim ***** válasza:
62%

Nem nagyon volt benne a kultúránkban, mint ahogy látod is, kínálat se olyan mint Németországban, viszont ami néhány helyen volt, azok között voltak elég túlárazottak.

Zsemlét mondjuk nem tudom, de pogácsából, egyéb sós, édes mirelit sütikből most is vannak olyan áron, hogy az ember csak pislog.

Lehet, hogy abból indultak ki, hogy biztos jó drágán veszed.

Pedig amúgy egyre több olcsóbb termék is van, én pl rendszeresen veszek sajtos pogácsát, néhol tök olcsón ki lehet fogni, annyi hogy itthon teszek még rá egy kis sajtot.

2020. jún. 18. 21:24
 3/13 anonim ***** válasza:
86%
Ebben semmi extra nincs. Mi már 20 éve is azt csináltuk hogy vettünk egy rakás kenyeret/ zsömlét, azt lefagyasztottuk, majd fogyasztás előtt pár percre a sütőbe tettük.
2020. jún. 18. 21:24
 4/13 anonim ***** válasza:
77%
Pontosan hármas. Nincs ebben semmi különös, már ezer éve megvesszük a zsemlét, ha másnap még marad, lefagyasszuk. ha meg igény van rá, fagyottan a sütőbe, s jobb mint frissen. Ezért kár eleve fagyott pékárut venni :))
2020. jún. 18. 22:10
 5/13 anonim ***** válasza:
62%
Nekem ez eszembe sem jutna, már csak azért sem, mert utálom a péksüteményt. Vannak néhány helyen jó pékségek, de a mi városunkban sajnos egy sem. Én mindenesetre semmi luxust nem látok ebben, a szüleim is ezt csinálják, ha finom így számodra, akkor miért ne tennéd, nincs ebben semmi rendkívüli.
2020. jún. 18. 22:14
 6/13 anonim ***** válasza:
86%
Nem luxus
2020. jún. 18. 22:17
 7/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem luxus tényleg, csak tájékozatlanok
2020. jún. 18. 22:36
 8/13 anonim ***** válasza:
43%

mi ėvek ota ezt csináljuk hogy kalåcsot,zsömlėt fagyasztoba teszük ės akinek kell az ki vesszi ės beteszük mickroba megmelegiteni.

azt kėsz.

2020. jún. 19. 06:08
 9/13 anonim ***** válasza:
25%

Azért tartják luxusnak, mert jóval drágább a fagyasztott, mit a friss, és akkor még add hozzá az áramot, gázt, amivel sütöd.

Nem tartom luxusnak, de takarékos megoldásnak sem.

2020. jún. 19. 07:24
 10/13 anonim ***** válasza:
83%

Néhány érthetetlenül felpontozott ember nem igazán értette meg a lényeget, pedig elég egyszerű szavakkal, és egyértelműen van fogalmazva. Ennek ellenére sikerült behelyettesíteni valami fantáziálgatással a valóságot.

A kérdező nem kész pék árut fagyaszt le, hanem elősütött, mirelitet vesz.

Nem épp ugyanaz a kettő!

2020. jún. 19. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!