Teás és kávéscsésze közt mi a különbség?
A régi, a még csak presszókávés időkben, a kávéscsésze kicsi volt, a teás pedig nagyobb, utóbbi 1,5-2 dl-es.
De mostanában a híg kávét felmosóvödör nagyságú pitlikben trend inni, így kizárólag attól függ, hogy mennyire vagy te vagy a vendéged hagyománykövető a kávézási szokásaitokban.
Attól függ, hogy milyen kávét iszol, szolgálsz fel.
Én a kávét a teás készletből iszom, mert cappuccinot szoktam és pont az a méret.
A kávéskészlet presszó kávéhoz jó vagy más ilyen kis adaghoz. Ha valaki azt kér, akkor abban adom neki.
3: az nyilván nem fér bele egy mokkás pohárba.
A kávé típusának megfelelően kell a pohár, csésze méretét kiválasztani.
Nem kell ezt olyan véresen komolyan venni. Kb mintha nem mernél használni a borospoharat, mert jujj hátha másfajta borhoz való. Egy átlag ember nem tart otthon minden egyes italhoz (espresso, cappuccino, americano, melange stb) egy teljes készletet. Ha méretileg nem túl kicsi, vagy nem nevetségesen nagy, nyugodtan használhatod.
Kivétel ha az ismerősöd egy orbitális nagy sznob a kávé/tea terén. Az olyanok az élő fába is belekötnek.
Ennek a cikknek az alján van egy nagyon informatív ábra, ott láthatod, hogy az egyes kávéfajtákat milyen csészében szokták tálalni:
Nem is kimondottan a mérete érdekelt, azt én is tudom, hogy presszó csészébe nem fér cappuccino.
Inkább az, hogy formailag, kialakításilag van-e különbség. Mint ahogy például van borospohár, pezsgős, vagy mondjuk whiskey-s.
Vagy hogy furán nézne ki pezsgős pohárból colát inni
A forma kialakítás már erősen design-függő...
Ahogy van szögletes, meg ovális csésze is, meg ki tudja még hányféle...
EGy ilyet szerintem simán lehet teához is használni:
Talán annyi lehet a különbség, hogy a teáscsésze falvastagsága vékonyabb, mint a kávésé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!