Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Teás és kávéscsésze közt mi a...

Teás és kávéscsésze közt mi a különbség?

Figyelt kérdés
Én mindkettőt bögréből iszom, viszont kaptam nagymamámtól egy nagyon szép készletet. A napokban jön hozzám egy kedves ismerősöm és nem tudom, hogy ihatunk-e belőle kávét. Mármint nyilván megihatjuk, csak nem akarok nevetségessé válni. Van köztük valami markáns különbség?
2020. jún. 17. 09:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%

A régi, a még csak presszókávés időkben, a kávéscsésze kicsi volt, a teás pedig nagyobb, utóbbi 1,5-2 dl-es.

De mostanában a híg kávét felmosóvödör nagyságú pitlikben trend inni, így kizárólag attól függ, hogy mennyire vagy te vagy a vendéged hagyománykövető a kávézási szokásaitokban.

2020. jún. 17. 09:59
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy milyen kávét iszol, szolgálsz fel.

Én a kávét a teás készletből iszom, mert cappuccinot szoktam és pont az a méret.

A kávéskészlet presszó kávéhoz jó vagy más ilyen kis adaghoz. Ha valaki azt kér, akkor abban adom neki.

2020. jún. 17. 10:22
 3/15 A kérdező kommentje:
Elsősorban a cappuccinot szereti ő is, vagy egyéb tejesebb változatokat.
2020. jún. 17. 10:41
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

3: az nyilván nem fér bele egy mokkás pohárba.

A kávé típusának megfelelően kell a pohár, csésze méretét kiválasztani.

2020. jún. 17. 10:52
 5/15 anonim ***** válasza:
67%

Nem kell ezt olyan véresen komolyan venni. Kb mintha nem mernél használni a borospoharat, mert jujj hátha másfajta borhoz való. Egy átlag ember nem tart otthon minden egyes italhoz (espresso, cappuccino, americano, melange stb) egy teljes készletet. Ha méretileg nem túl kicsi, vagy nem nevetségesen nagy, nyugodtan használhatod.

Kivétel ha az ismerősöd egy orbitális nagy sznob a kávé/tea terén. Az olyanok az élő fába is belekötnek.

2020. jún. 17. 11:08
 6/15 anonim ***** válasza:

Ennek a cikknek az alján van egy nagyon informatív ábra, ott láthatod, hogy az egyes kávéfajtákat milyen csészében szokták tálalni:

[link]

2020. jún. 17. 11:18
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
A teas nagyobb. Cappuccino mondjuk nem fog beleferni egy kavescseszebe
2020. jún. 17. 11:22
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem is kimondottan a mérete érdekelt, azt én is tudom, hogy presszó csészébe nem fér cappuccino.

Inkább az, hogy formailag, kialakításilag van-e különbség. Mint ahogy például van borospohár, pezsgős, vagy mondjuk whiskey-s.

Vagy hogy furán nézne ki pezsgős pohárból colát inni

2020. jún. 17. 12:43
 9/15 anonim ***** válasza:
Nekem van ugyanabból a készletből kávés (mokkás) és teás. Szinte ugyanúgy néznek ki. A kávés nyilván kisebb és ezért keskenyebb is. Szóval nem tudom, milyen kialakításra gondolsz. Egyébként annyi féle pohár van már, meg eleve nem minden kávét ugyanolyanba kell szabály szerint sem felszolgálni, hogy kár ezen kattogni.
2020. jún. 17. 12:47
 10/15 anonim ***** válasza:
67%

A forma kialakítás már erősen design-függő...

Ahogy van szögletes, meg ovális csésze is, meg ki tudja még hányféle...

EGy ilyet szerintem simán lehet teához is használni:

[link]

Talán annyi lehet a különbség, hogy a teáscsésze falvastagsága vékonyabb, mint a kávésé...

2020. jún. 17. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!