Elég jól utánanéztem, hogy a gumicukor egyik fő összetevője (amit nagyon jól elsumákolnak) a disznóbél. Ez igaz?
Vagy sertésbőr, ami a legtöbb gumicukorban benne van, attól olyan rágós.
Bajod nem lesz tőle, szóval nincs gond.
Összetétele [szerkesztés]
Hazánkban a gumicukorka összetételét a Magyar Élelmiszerkönyv [1] szabályozza. Eszerint a gumicukorka cukor, glükózszirup, esetleg invertcukorszirup és zselésítőanyagok (gumiarábikum, zselatin stb.) felhasználásával készült, ízesített és színezett, öntéssel alakított, esetenként panírozott, gumiszerűen rugalmas puhacukorka.
A jellegzetes gumis, rágós állag úgy érhető el, hogy a 6-8 tömegszázaléknyi zselatint tartalmazó szirupot befőzik, majd száraz levegővel szárítják, míg a víztartalom 18 tömegszázaléknyira nem csökken. A cukorka felületét ezután paraffinolajjal kezelik, amitől fényes lesz, és nem ragad.
Jesszus mivan?Disznóbél van benne?Ne csináljátok ,én imádom a gumicukrot!De ha tényleg az van benne hát akkor nem is tom ,lemondjak róla fuuj!!Hát sztem lec.rom:-)
de akkor mi is az igazság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!