Mennyire kifizetődő ha valaki csak leveseket, főzelékeket eszik?
Mit értesz "kifizetödö" alatt? Azt, hogy olcsó, vagy hogy egészséges?
Elvileg ezekkel is össze lehet állítani tökéletes étrendet, akár hússal, akár anélkül, csak utána kell nézni, hogy elég változatos összetéte legyen az étrendnek.
Én rengeteg ragulevest eszek, szerintem kifizetődő.
1. Kevés időt kell rászánnom. (Csak előkészítem az ételt és főhet magától, még mosogatni is alig kell utána.)
2. Télen jól meg lehet pakolni szezonális olcsó zöldségekkel. Ezeket a zöldségeket szendvicsben nem enném meg.
(Répa, zeller, karalábé, káposzta, cékla, csicsóka, stb)
3. Egyik recept sem szentírás. Lehet kicsit változtatni a hozzávalókon, annak függvényében hogy mi van otthon és mennyi. (Sokan mondják, hogy nem szeretik ha darabra van a zöldség megadva, nem grammra, de én aztán biztosan nem dobok ki negyed zöldségeket, mert jujj 50 grammal több lenne belőle a levesben. ) Tehát ez a fajta étel szerintem segít csökkenteni (vagy nullán tartani) a kidobott étel mennyiségét. Mind tudjuk, hogy a kidobott étel a legdrágább.
4. Számomra lelkileg az otthon melegét adja a raguleves. Nem mulasztja el a honvágyat, de segít kibírni ha nagyon hiányzik a családom.
(5. Egészséges, kiegyensúlyozott. Van benne husi, zöldség, gabona valamilyen formában, és egy kevés zsír is. Jó, ez nyilván a konkrét recepten múlik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!