Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Besamel tejszínnel és vízzel?

Besamel tejszínnel és vízzel?

Figyelt kérdés
Nincs itthon tejem. Tudom nem lesz ugyan az, de ugye már el se tudok menni (65 alatti) és kell az ebédhez.
2020. ápr. 20. 08:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát esetleg azt tudnám javasolni, hogy alapszinten a tejszínt hígitsuk fel vízzel. (Azt nem tudom megmondani hogy hány ml vízzel, ugyanis a tejszín mennyiségét sem ismerem.)

Én egyébként a főzőtejszínt úgy szoktam hígítani, hogy pl 1 dl tejszínhez fél dl vizet adok (ha pl. úgy járok mint a Tisztelt kérdező és nincs otthon tej, csak tejszín).

2020. ápr. 20. 09:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nemrég én is gondban voltam a tejjel. :D

Ezt én írtam ki, kaptam pár tippet:

https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..

2020. ápr. 20. 09:17
 3/8 anonim ***** válasza:
84%

Ahogy az elsö írta, kb 1/3 - 2/3 arányban hígitom.

Emellett nagy különbség nincs, legfelejbb a vaj mennyiségét csökkentsd még valamennyivel, akkor nem lesz jelentösen több zsiradék benne.

2020. ápr. 20. 09:20
 4/8 anonim ***** válasza:
31%
Hígítás nelkul is jó lesz az tejszínnel.
2020. ápr. 20. 09:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy kis doboz és sok "besamel" kéne.
2020. ápr. 20. 09:31
 6/8 anonim ***** válasza:
73%

Attól függ, mit akarsz vele kezdeni, ha zödlséges ételre kell, akkor a fözölével lehet higítani, nem fog a tej hiányozni belöle.

A tejszínhez keverj fözölét, hogy annyi legyen, amennyi szükséges lenne tejböl, és úgy készítsd el.

2020. ápr. 20. 09:38
 7/8 anonim ***** válasza:
83%
Nyugodtan hígítsd annyi vízzel amennyit felvesz, hogy krémes legyen. A tejszín eléggé tömény cucc.
2020. ápr. 20. 09:53
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget. Sikerült összehozni. 😁
2020. ápr. 20. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!