Hogy kell ejteni a besamel szósz nevét?
Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 19:35
3/5 anonim válasza:
Amúgy a bechamel mártás nem szósz mivel a szószt folyékony állapotban használják mindíg míg a bechamelt többségében rásütik az ételre.
4/5 anonim válasza:
bechamelnek írják, és besamelnek ejtik. vagy tejmártásnak :) valóban nem szósz, hanem mártás, de ez már egy következő szint a konyhatechnikai ismeretekben.
5/5 anonim válasza:
Így van csak annyi a különbsége hogy a besamell mártás (más néven tejmártás) nem önálló mártás tehát ebből még képzünk mártást (gondolok itt a gratin, sajt, mornay mártásra) És amit a húsokra sütnek rá az a gratin mártás.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!