Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktassam magam a...

Hogyan szoktassam magam a víziváshoz?

Figyelt kérdés
Naponta kb fél liter folyadékot iszom, mert képtelen vagyok sima vizet inni. Két korty után már undorodom tőle, és képtelen vagyok meginni. De diétán vagyok, és nem hiszem, hogy a szörp olyan egészséges lenne.
2020. márc. 28. 22:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Piroska fit szörpök cukormentesek
2020. márc. 29. 10:42
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) és nem tudom, nem szoktam szomjas lenni. Szoval ha iszom, azért iszom, mert tudom, hogy muszáj. Igazaból szörpből, vagy rendes filteres teábol sokat megtudok inni, de az orvosom azt mondta jó lenne a napi 2l tiszta víz.
2020. márc. 29. 12:28
 13/19 Noblesse Oblige ***** válasza:
79%

Nem ártana a napi 2l ja. A sejtjeidnek kell a víz. Az emésztéshez szintén. Én ha 2 liternél kevesebbet iszok már cserepes másnap a szám.

A teát meg tudod főzni naturba. (No cukor + citrom) Ha jóminőségű a teás, akkor ízesítésű nélkül is finom.

+ Vannak ún. ízesített vizek. Amikor mondjuk feldarabolod az almát, narancsot beledobod a kancsóba és felengeded vízzel. 1 óra múlva finom ízes vizes lesz.

Én mondjuk a zöldségeseket jobban szeretem pl. Mentás-rebarbarás

Ezekkel tudod megoldani az ízesítést.

2020. márc. 29. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
#10! A vízben lévő ásványi anyagok károsak! Az ásványvizek is károsak! Ugyanis a vízben szervetlen ásványok találhatók, viszont az embernek szerves ásványokra van szüksége!! Így lesz a szervetlenből szerves; a földben található szervetlen ásványokat felszívja a növény és átalakítja szervessé! És erre van szükségünk!! A szervetlen ásványok lerakódnak a test különböző pontjain. Vese, érfalak, stb..
2020. márc. 29. 18:36
 15/19 anonim ***** válasza:
68%
14. te jó ég! 4.-es általános iskolás vagy? Vagy túl rég volt az iskola? Ekkora sületlenséget! Tanulj egy kis kémiát! Nincs szerves meg szervetlen ásvány. Az ásványok szervetlen anyagok. Az ásványvízben lévő kalcium és magnézium ásványokból tud a vízbe oldódni. Ezek a szervezet számára hasznos anyagok (persze nem túl nagy mennyiségben).
2020. márc. 29. 20:22
 16/19 anonim ***** válasza:
71%
#15! Akkor értsd jól "szerves". A növények feldolgozták, ezt nevezik szerveznek.
2020. márc. 29. 21:24
 17/19 anonim ***** válasza:
71%
Szervesnek
2020. márc. 29. 21:25
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Igyál szénsavas vizet.
2020. márc. 30. 14:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért van undorod tőle, mert nem iszod. A szervezeted beállt erre a bevitt mennyiségre, és ebből gazdálkodik (meglehetősen jól)

Ugyanígy voltam én is.

Egyszer jött egy hosszú fejfájós időszakom, mindenféle pirulákkal csillapodott csak. Végül a doki megkérdezte mennyi vizet iszok. Aztán elmondta, hogy az a 2 pohár igen kevés, a testem 70%-a víz, a vesém valószínűleg csúcsra járatódik, hogy legyen miben kioldania a méreganyagokat, egyéb, nem szükséges anyagokat.

A legjobb, hogy nem azt javasolta, hogy mostantól 2,5 litert igyak meg naponta (ennyi kell a normál működéshez egy 60 kg-os felnőttnek), hanem lassan, fokozatosan szoktassam magam a víziváshoz. Ami nem megy egyik napról a másikra. Eleinte küszködtem, de szívesebben megittam úgy, hogy valamilyen ízt raktam bele (nem cukrot). Pl. mentaleveleket, citromkarikát, pár szem mirelit málnát/szedret/áfonyát, levendulát, stb. És minden nap csak egy pohárral ittam meg többet. Ma már ott tartok, hogy minden egész órakor egy pohár vizet megiszok. Így megvan a napi adag.

2020. márc. 30. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!