Hogyan szoktassam magam a víziváshoz?
Nem ártana a napi 2l ja. A sejtjeidnek kell a víz. Az emésztéshez szintén. Én ha 2 liternél kevesebbet iszok már cserepes másnap a szám.
A teát meg tudod főzni naturba. (No cukor + citrom) Ha jóminőségű a teás, akkor ízesítésű nélkül is finom.
+ Vannak ún. ízesített vizek. Amikor mondjuk feldarabolod az almát, narancsot beledobod a kancsóba és felengeded vízzel. 1 óra múlva finom ízes vizes lesz.
Én mondjuk a zöldségeseket jobban szeretem pl. Mentás-rebarbarás
Ezekkel tudod megoldani az ízesítést.
Azért van undorod tőle, mert nem iszod. A szervezeted beállt erre a bevitt mennyiségre, és ebből gazdálkodik (meglehetősen jól)
Ugyanígy voltam én is.
Egyszer jött egy hosszú fejfájós időszakom, mindenféle pirulákkal csillapodott csak. Végül a doki megkérdezte mennyi vizet iszok. Aztán elmondta, hogy az a 2 pohár igen kevés, a testem 70%-a víz, a vesém valószínűleg csúcsra járatódik, hogy legyen miben kioldania a méreganyagokat, egyéb, nem szükséges anyagokat.
A legjobb, hogy nem azt javasolta, hogy mostantól 2,5 litert igyak meg naponta (ennyi kell a normál működéshez egy 60 kg-os felnőttnek), hanem lassan, fokozatosan szoktassam magam a víziváshoz. Ami nem megy egyik napról a másikra. Eleinte küszködtem, de szívesebben megittam úgy, hogy valamilyen ízt raktam bele (nem cukrot). Pl. mentaleveleket, citromkarikát, pár szem mirelit málnát/szedret/áfonyát, levendulát, stb. És minden nap csak egy pohárral ittam meg többet. Ma már ott tartok, hogy minden egész órakor egy pohár vizet megiszok. Így megvan a napi adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!