Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy szoktassam magam hozzá...

Hogy szoktassam magam hozzá az alkoholhoz?

Figyelt kérdés

2013. aug. 20. 09:49
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Ha lehet sehogy.
2013. aug. 20. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Sehogy. Nem az a menő aki jól bírja, nem az a ciki, ha nem iszol hétvégén... Ha azt mondja egy haverod, hogy égő vagy mert nem iszol, akkor gondolkozz el a haverságotokon.
2013. aug. 20. 10:02
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem erre gondoltam, hanem egy étteremben vagyy otthon vacsoránál "borozgatás".
2013. aug. 20. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem szereted akkor nem kell inni. Nem kötelező az éttermi borozgatás.
2013. aug. 20. 10:18
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Lehetőleg ne szoktassd magad hozzá. Alkoholra is rá lehet szokni, mint a dohányzásra.
2013. aug. 20. 11:00
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Vannak olyan emberek, akik nem bírják az alkoholt. Nem kell étteremben borozgatni.
2013. aug. 20. 11:01
 7/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell hozzászoktatni magad.

Van egy kor, amíg a gyereknek nem ízlik a szeszes ital Aztán kíváncsi és megkóstolja, és borzong tőle. Eljön a serdülés ideje, amikor nagyfiú és nagylány lesz, ha cigizik és alkoholt iszik. Ekkor még mindig nem szereti, mert a kóla még finom egy kicsit. Aztán jönnek a haverok és valaki közülük mindig berúg. Ez szóbeszéd lesz és Ő lesz a csoport nagyfiúja. Ezeket a srácokat el lehet felejteni tartós kapcsolat céljából. Ezekből lesznek az iszákos férjek, minden járulékukkal együtt. Aki nem iszik, azt sokan próbálják rávenni. Ez megint butaság.

Azonban ha mindent mértékkel teszünk, akkor nem érhet meglepetés. Ha néha, alkalmakkor megiszol egy két deci finom fehér, vagy vörös bort, az nem fog megártani, csak hangulatot, feloldódást eredményez. Egy hideg téli reggel, mondjuk egy udvari hóhányás előtt sem árt meg egy kupica pálinka. Mindig tudni kell a határt. Ha azonban te egyáltalán nem akarsz inni alkoholt, hát ne igyál.

Az a fontos mindig, hogy tudd, hogy mit miért teszel.

Tudd, hogy egy pohárka nem árt meg és egy társaságban még élvezetet is nyújt. de ha nem iszol azt is tudd magadnak megmagyarázni, hogy miért teszel így. És a magyarázat mindig üljön, és ne csak úgy magyarázd meg magadnak, hogy csak. Ez fontos az étkezésnél és fontos az ivásnál is.

Vannak vegák, vannak olyanok, akik számolják a kalóriát, vannak akik csak ilyen, vagy olyan vizet isznak, mert hallották, vagy látták, a TV ben, hogy ez, vagy az az egészséges. Az én véleményem, és minden egészséges páciensnek ezt mondom, hogy a mértékletesség a legfontosabb az életben. Minden vitaminra, ásványi anyagra , antioxidánsra és egyéb dolgokra szüksége van a szervezetnek. Például a vörösbor kimondottan jót tesz az ember vérkeringésének. Serkenti. De mint minden más, egy bizonyos határ után ártalmas. Vannak akik egyfajta ásványvízre esküsznek. Vannak, akik csak tisztított vizet isznak. Ezek miatt akár hiánybetegségek is felléphetnek, mert minden ásványvízben más ásványi anyagok vannak és ha csak egyfajtát iszunk, akkor lesznek olyan ásványi anyagok, amik nem jutnak be a szervezetbe. Én speciel tiszta csapvizet iszok, ha vizet iszok. De ha étteremben iszok vizet, akkor én is ásványvizet iszok, mert ott az van. Az alkoholnak is megvannak a szervezetre gyakorolt hatásaik. Ezeket is lehet használni. de megint csak mértékkel. Mértékkel, mértékkel és mértékkel. De ha nem akarsz hozzászokni nem kell. Különben is a hozzászokás az már függőségnek számít, mert azért, hogy egy hónapban esetleg egy alkalommal megiszol egy deci bort, az egyetlen egy egészséges embernek nem árt meg.

2013. aug. 20. 11:44
 8/10 A kérdező kommentje:
Kicsit hülyén fogalmaztam valószínűleg ez okozta a félreértést. Azért írtam a "hozzászoknit", mert még nem ittam életemben sose. Viszont egy-egy családi alkalomkor vagy egy éteremben a párommal mostmár szívesen megkostolnék egy-két pohár jó minőségű bort. Nem tudom egy 90kg-os ember, mint én, aki eddig nem ivott, mennyire nyomná meg a fejét.
2013. aug. 20. 12:35
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Egy deci nem árt meg. De ne kocsis bort igyál, hanem valami márkásat.
2013. aug. 20. 13:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Az alkoholtűrés nem javul, max. az első 5 alkalommal, utána enyhe romlás jön. Tehát nem lehet hozzászokni. 1-2 pohár bortól pedig egy felnőtt férfinak nem kell félni, semmit nem fog ártani, sőt, valószínűleg hatni sem.
2013. aug. 20. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!