Hogyan spóroltok az ételen?
heti egyszer vasarolok, tobb tartos elemiszert veszek illetve olyanokat amik fagyaszthatoak, lejarat kozeli meg olcsobb is. altalaban felturom a hutot/fagyasztot es csinalok valami kreativat ha nem terveztem elore. ha valamibol sokat veszek fozok egy nagyobb adagot es elteszem amit lehet, befotom vagy fagyaztom igy ha pl keves az ido egyszeruen csak elobeszel egy lecsot vagy bolognait [link]
pl pulled pork is fagyaszthato, ezen az oldaon az is le van irva, abbol is lehet nagyobb adagot csinalni
Rendelt kaja vagy gyorsetterem mint a meki vagy kinai nagyon minimalis van. Ez kb 2-3 havonta 1 alkalom. Pizza rendeles havi 1x vagy sutuk en. De ezeket szepkartyarol fizetem mert a ferjem es en is kapunk a munkahelyen.
Tojast es sertes hust kapunk a nagymamatol igy ritkabban veszek. Ha akcios akkor nagyobb adagot tobb kilot veszek es lefagyasztom.
Csirke hust a helyi baromfi boltban veszek, ma pl 349ft volt a csirkecomb amin rajta vana farhat is. 10kg ot vettem, boret lehuzva. Ebbol lett 6 csomag.
Sutemenyt nem veszunk boltit hetvegente sutok itthon.
Luxus dolgokat nem veszunk, sokszor nagyobb uzlet sajat markas termeket.
Mindig igyekszek akcios vagy nagyobb kiszerelest venni. Hiaba foznek kis adagot ha elfogy vagy nem eleg. Nem eszunk menzan a munkahelyen sem, a gyerek sem a menzan. Vinni szoktunk igy azert olcsobban jovunk ki.
Egesz evre 650 ezer forintunk van szep kartyan abbol gazdalkodok
Nekem nem gond, ha többet készítettem, mint amennyi elfogy. Legalább van másnapra is.
Romlandó dolgokból nem veszek sokat. Inkább többször megyek boltba, mint hogy valami megromoljon, mielőtt elfogyna.
Rendelni sose szoktam. Nincs bizodalmam semmilyen szempontból (egészség, minőség) az ilyen óriási mennyiségben készülő menza jellegű kajákkal kapcsolatban.
Étteremben szoktam enni, nem olyan sokszor, de azért rendszeresen. Persze nem bárhol :)
Én nem igazán tudok spórolni, 180 körül szoktunk költeni kajára, néha próbálom nagyon megerőltetni magam, olyankor akár 150-ig is lemegy.
Én alapból rengeteget eszem, iszonyat mennyiségű kaját, édességet és mindenfélét. Próbálok kevesebbet enni, rendelés és mekizés helyett egy olyan kajáldába járok, ahol nagyon finomak az ételek, és már 800 Ft-ból jól tudok lakni. (A mekiben kb. 2500-3000 Ft-ból lakok jól.)
Szívesen vásárolok akciós, lejáratközeli sajtokat, nem csak mert olcsóak, hanem mert sokkal finomabbak.
Ami az éhes-nem éhes dolgot illeti: tény, hogy ha éhesen megyek vásárolni, akkor mindenfélével telepakolom a kosarat és persze fel is zabálunk mindent, de ha jóllakottan, akkor meg nem veszek semmit és éhesek leszünk, ami után persze úgyis muszáj még pluszban venni valamit...
Spórolni úgy lehet, ha te főzöl, mi már csak ezért sem tudunk, nem akarjuk erre pazarolni az időt.
Ugyanazokat teszem, mint te.
Jövőre még igyekszem újrakezdeni a kertészkedést is, és legalább egy ágyást létrehozni a kedvenceimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!