Leveles tésztából vmi sós?
Almás leveles tészta
Hozzávalók: 1 cs friss, Tante Fanny élesztős, leveles tészta, 2 nagy szem alma (savanykás jobb), 1 cs vaníliás cukor, citrom, 1 tk étkezési keményítő
A tésztát 10 perccel felhasználás előtt vegyük ki a hűtőből.
Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra.
Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk kicsi kockákra.
Citrommal locsoljuk meg, és keverjük hozzá a vaníliás cukrot, valamint a keményítőt is.
A tésztát vágjuk 6 egyforma téglalapra.
Mindegyik téglalapot vágjuk fel képzeletben 3 csíkra hosszában. A képzeletbeli vágásokat vékonyan meg is húzhatjuk a késsel, de vigyázzunk, ne vágjuk át a tésztát.
A két szélső sávot vágjuk be 4-4 helyen srégen, ezeket fogjuk egymásra hajtogatni (lásd fotó).
A tölteléket oszlassuk el a 6 sütemény közepén.
A tészta füleket hajtogassuk egymásra úgy, mintha egy fonást készítenénk.
A megformázott süteményeket vagy vízzel, vagy felvert tojással kenjük át.
Előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük arany barnára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!