Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » "Mit főzzek ma? " Kinek...

"Mit főzzek ma? " Kinek honnan jön a válasz erre?

Figyelt kérdés

Feladtam a menütervezést.

Szeretek főzni, de hétköznap alig vagyunk, ezért "gyorskajákat" készítünk. Most főznék valami finomat, de semmi ötletem. 3.receptoldal de semmi se esne jól.

Ki hogyan találja ki, mi legyen az étel az asztalon?

2019. dec. 22. 15:00
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
Benézek a hűtőbe és összedobálok valamit... mit kell ezen ennyit pörögni?🙄😕
2019. dec. 22. 15:07
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
1, mert van, aki szívesen étkezik változatosan, és nem random vásárol, hogy állandóan minden ott legyen a hűtőben.
2019. dec. 22. 15:10
 3/10 gömbicica ***** válasza:
83%

készlet :)

aztán készlet felmérése után átgondolás, ha vakvágányra futok net, fotók :)

ma citromos pulykamell rotyog tésztával :)

2019. dec. 22. 15:12
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha sok minden van a hűtőben, akkor azt a kérdést teszem fel: mire vagyok éhes, mit ennék szívesen.

Mi van a hűtőben, csirke, sertés, zöldségféle, hal, darált?

Ma főztem húsos káposztát, lesz csirke pörkölt, rántott szelet, bőrös malacsült, de készíthetsz valami egyszerű serpenyős egytál ételt is. Kismillió recept a neten.

Paprikás krumpli, sajtos tészta, rizses hús, rakott káposzta, brassói, resztelt máj.

2019. dec. 22. 15:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Több főzős magazin előfizetésem van és itt nálunk a nagyobb élelmiszer láncoknak is vannak ingyenes magazinjai, azokat átlapozom. A családot os megkérdezem, van e valami kívánságuk. Evek ota minimum heti menü tervezés van nálunk, de ha epp olyanom van, akkor akár egy hónapra is megírom előre.
2019. dec. 22. 15:21
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
Én mindig azt főzöm, ami a hűtőben található. Ma pl. rántott sajt, és rántott löncs hús volt, erős Pistás krumplipürével, majonézzel, és savanyúsággal.
2019. dec. 22. 15:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is felírom, miket szeretek enni, meg miket szoktan fözni (hónapok óta vezetett excel-táblázat), szintén felírom, mi az, amiket eszem (munkahely, ismerösök, stb).

Emellett a neten lehet keresgélni heti menü címszót, sok olyan oldalt kiad, ahol heti menüket lehet rendelni, onnan is sok ötletet lehet kapni.

Itt beadom a keresöbe a mit fözzek ma, mi legyen az ebéd, mit esztek címszavakat, rengeteg kérdést kiad, amikben szintén sok tipp van.

Amikor meg lett elég ötletem, hogy miket lehet fözni, akkor elkezdtem a heti menüt megtervezni. Nálam az a rendszer, hogy vasárnap van komolyabb fözés - leves, föétel meg desszert -, hétfön a maradékot esszük, esetleg kicsit átalakítva, kedden valami zöldséges étel (fözelék, rakott, saláta), szerdán tartalmas leves meg valami tésztaféle, csütörtökön krumplis vagy rizses étel, szombaton meg legtöbbször valami könnyebb, húsmentes fogás. Ezzel a kerettel könnyebb kitalálni, hoyg mi illik az adott napra legjobban, meg be lehet tervezni azt is, hogy egyik nap többet fözöl valamiböl, amit utána másnap-harmadnap tovább lehet fejleszteni és kevés idö alatt mást készíteni belöle.

Nekem sokat segített az ételek listája, és a heti menüterv.

2019. dec. 22. 15:41
 8/10 anonim ***** válasza:
15%
#2, elég változatosan eszek, és nincs tele minden szarral a hűtőm. Hús, rizs, chilipasta, sajt. és zöldség van kb mindig, hidd el, ritkán eszem ugyanazt
2019. dec. 22. 15:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak bevillan valami, aztán kezdődik az ötletroham. Fél perc kimaxolni, majd jön egy mániás epizód, mert anélkül csak vágyakozás maradna.
2019. dec. 23. 16:29
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mindig tudom előre mit ennék kigondolok 4 féle ételt és azt főzöm. Pl a két ünnep közt lesz rakott krumpli és törtpaszuly. 31, 1 nem dolgozok és csinálok csülök péknét 😊
2019. dec. 24. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!