Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért vannak oda a tinik az...

Miért vannak oda a tinik az energiaitalokért? Mi ez az energiaital mánia? Divatból isszák?

Figyelt kérdés
Én nem éreztem semmi élénkítő hatását, az íze se valami hűde. Kóstoltam már többfélét, de egyiktől sem estem hanyatt. Szerintem a legtöbb szénsavas üdítő sokkal finomabb. Persze ízlések és pofonok, de azt veszem észre, hogy az energiaitalt szinte csak tinik isszák.
2010. júl. 20. 11:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
81%

Igen,szerintem is csak divat!Most már rengeteg márkájú kapható!

Az előállítása nem bonyolult(csupa szintetikus adalékok),és drágán el lehet adni kis mennyiséget!

2010. júl. 20. 11:46
 2/13 anonim ***** válasza:
89%
Hát ha nem éreztél élénkítő hatást, akkor ne csodálkozz, hogy neked nem "jött be" :D Szerintem az íze is viszonylag finom... Meg az is lehet, hogy te alapból pörgősebb típus vagy, és nincs ilyesmire szükséges. Nekem van sajnos. Én azért szeretem, mert hogyha E-italt iszom, utána mindig vidám és beszédes vagyok :-) Ráadásul a vérnyomásomnak is nagyon jót tesz, mivel alapból alacsony (90/50 körüli), a kávét meg utálom, szóval nekem nagyon hasznos :-)
2010. júl. 20. 11:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mert csak ők olyan idióták hogy tiszta műanyagot igyanak. Az íze amúgy szerintem lehűtve nem annyira rossz, bár finomnak sem mondanám.. Elénkítő hatása meg szerintem van, legalábbis mikor régebben ittam, akkor nekem volt. Én utálom, mű az egész, ha fáradt vagyok inkább kávét iszom.
2010. júl. 20. 11:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Kösznöm mindenkinek, aki eddig válaszolt! Én inkább a jó erős fekete tea (English Breakfast, Earl Grey) pártján állok, ha élénkítésre van szükségem. :)
2010. júl. 20. 12:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
koffein (30mg/100mg) taurin (400mg/100mg) b-vitaminok l-caritin
2010. júl. 20. 12:12
 6/13 anonim ***** válasza:
53%
Mert szép a doboza és menő, de 18 éves korukra kinövik hál istennek:)
2010. júl. 20. 12:18
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

nekem ízlik nagyon, de sajnos nem ihatom, mert magas a vérnyomásom és eléggé megdobogtatja a szívem.

28/N

2010. júl. 20. 12:21
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
ne általánosíts. én pl soha pénzt ki nem adnék ilyen vacakért. egyszer kortyoltam hellbe mert a többiek erőszakoskodtak h legalábbb kóstoljam meg. de semmi jó nincs benne. :S bolondok költik erre a pénzt. szerintem is többet ér egy jó tea! ;) 16/L
2010. júl. 20. 12:22
 9/13 anonim ***** válasza:
75%

a legtöbben divatból. meg a töritanárom fogalmazta meg jól: "a sok kis csicska, egész éjjel a gépet nyomják, aztán kell valami, ami nappal ébren tartja őket."

nem mondom, okos találmány, én annyi kávét nem bírok inni, ami ébren tart, vizsgaidőszakban meg kifejezetten jól jön. de ma kicsit kiakadtam amikor egy 70éves papát láttam a metrón adrenalint szürcsölgetni... meg ne álljon a szíve..

2010. júl. 20. 15:49
 10/13 anonim ***** válasza:

Isten igazából én inkább úgy fogalmaznék, hogy "Placebo".

Energiaital. Megissza az ember, majd tudat alatt, azt hiszi, megivott 2,5dl energiát, ami csupán csak rengeteg mennyiségű cukor, szacharóz formában, rengeteg koffein, persze a taurinról és az egyéb kiegészítőkről nem is beszélve. Apropó... Tapasztalat... Ahogy mindenki, én is voltam diák, én is végeztem diák munkát, ráadásul éjjszaka. Egymás után egyhuzamban 10 éjjszakát dolgoztam. Első alakalommal 1 doboz (2,5dl), utolsó alkalomkor pedig már 2l figyelt be az adott 8 órában. Majd ennek hatására 4 hónapra rá, egy átlagos kivizsgálás alkalmattával kiderült, hogy az ebben a löttyben található alsómucsafalvai találmányok gyönyörűségesen kiölte a szervezetemből a szükséges vasat. Azóta nem, hogy nem iszom meg, más ismerős kezéből is elég agresszívan veszem, vagy ütöm ki. Csak azért meséltem el ez, hogy tanuljatok az általam elkövetett hibából. Végszóként: 1.5 éven keresztül ennek a hiba helyre állítása havi 6000 HUF-ba került!!!

2010. júl. 20. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!